Terug naar Mailbrew: Bouw je eigen nieuwsbrief
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Mailbrew: Bouw je eigen nieuwsbrief

Door Sven Lamers9 maart 2020 15:363 min. leestijd0

Nieuwsbrieven zijn weer ontzettend hip. Geen medium ontkomt tegenwoordig aan een informatieve e-mail om gebruikers op de hoogte te brengen van wat er op het eigen platform zoal is gebeurd. Zo’n tien jaar geleden zag dat er nog anders uit. Het aantal nieuwsbrieven was destijds in vrije val – je kreeg immers je dagelijkse dosis nieuws via social media. Waarom nu weer die ommezwaai? Waarschijnlijk omdat mensen graag zelf in de hand willen hebben wat voor nieuws ze willen lezen en die keuze niet aan algoritmes van Facebook en Twitter overlaten. Maar als je veel interesses hebt, is het natuurlijk onhandig om je voor tientallen nieuwsbrieven in te schrijven. Daarom is er nu Mailbrew: een dienst om zelf je perfecte nieuwsbrief te maken.

Als je het aan ons vraagt, is er natuurlijk al een perfecte nieuwsbrief: de iCreate-lunchbreak. Schrijf je hier in:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je eigen nieuwsbrief met Mailbrew

Mailbrew is geen app die in de App Store vindt. Het is veel meer een web-app waarmee je nieuwsbrieven samenstelt, die je vervolgens in je favoriete mail-app gaat lezen. Omdat dat waarschijnlijk op een iPhone zal zijn, hebben we ervoor gekozen om Mailbrew als app te bespreken.

Het gebruik van Mailbrew is dus een beetje anders dan bij een willekeurige App Store-app. Om je aan te melden, ga je naar www.mailbrew.com. Op die site maak je een account met het mailadres waarop je je nieuwsbrief wilt ontvangen. Daarna kan het samenstellen van je nieuwsbrief beginnen. Eerst kies je of je je nieuwsbrief dagelijks, wekelijks of maandelijks wilt ontvangen, daarna kies je je bronnen. Om de laatste nieuwsberichten van je favoriete website toe te voegen, kies je als bron voor ‘RSS feed’ en plak je het adres van de site in het vakje ‘Feed URL’, bijvoorbeeld ‘www.icreatemagazine.nl‘. Andere mogelijke bronnen zijn Twitter, Reddit of YouTube. Per bron kies je hoeveel ‘nieuwsitems’ je wilt ontvangen, of er een plaatje bij moet en of je gebruik wilt maken van kolommen voor meer overzicht. Ten slotte tik je op ‘Done’ en je nieuwsbrief wordt voor het gekozen tijdstip ingepland.

Een nieuwsbrief van Mailbrew

Niets dubbel

In onze test kwamen de nieuwsbrieven altijd netjes op tijd binnen. Handig vonden we dat we nooit iets dubbel te zien kregen. Kon Mailbrew geen nieuwe berichten meer laten zien, bleef het vakje leeg of werden er oudere of tijdloze verhalen van de bron getoond. En zo genieten wij nu elke ochtend van het laatste tech-nieuws in onze zelf samengestelde nieuwsbrief.

In de gratis variant van Mailbrew mag je tot aan drie nieuwsbrieven samenstellen, met de twee belangrijkste bronnen RSS en Reddit erin. Wil je meer nieuwsbrieven en / of Twitter & YouTube als bron, betaal je 8 euro per maand. Tenzij je een echte nieuwsbrief-junkie bent, zul je echter genoeg hebben aan de gratis variant.

Wil je zelf je eigen nieuwsbrief maken? Meld je aan bij Mailbrew.

Plus
  • Gemakkelijk naar je eigen nieuwsbrief
  • leuk design
Min
  • Pro-abonnement best prijzig
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar