Terug naar Luxafor: niet storen-lampje op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Luxafor: niet storen-lampje op je Mac

Door Laura Grootaarts10 augustus 2016 20:092 min. leestijd0

Leiden je collega’s je steeds af van je werk? Vind je het lastig om je na zo’n onderbreking weer te focussen? Dat is niet zo gek, want als je wordt afgeleid van je werk, dan duurt het daarna weer zeker een kwartier voordat je weer goed geconcentreerd bent. Vooral in kantoortuinen word je er stapelgek van. Dan kun je een paar dingen doen. Je kunt je erbij neerleggen, of de kwebbelende collega zo chagrijnig aankijken dat-ie niet meer tegen je durft te praten (ook niet meer in de koffiecorner). Of je plakt een Luxafor op je Mac: een niet storen-lampje.

Rood betekent niet storen

Luxafor laat aan je collega’s zien of ze je wel of niet mogen storen. Het principe is simpel: staat het lampje op rood, dan kunnen je collega’s je beter even met rust laten. Is het lampje groen, dan ben je wel beschikbaar. Prettig voor jezelf, maar zeker ook voor anderen op de werkvloer want die weten meteen wat ze van je kunnen verwachten. Helaas kun je je het lampje niet laten reageren op specifieke collega’s.

Via een programmaatje op je Mac geef je aan welke kleur het lampje moet hebben. Het lampje gaat knipperen als er een belangrijke mail of notificatie binnenkomt. Je kleeft de Luxafor met een magneetje op de achterkant van je Mac. LED-Het lampje werkt via micro-usb: je hebt de keuze uit een kabel van een halve en anderhalve meter. De bluetooth-versie waar in het onderstaande filmpje over gesproken wordt, is momenteel niet verkrijgbaar. Luxafor is te koop bij onder meer Bol.com. Meer informatie vind je op Luxafor.nl.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar