Lofree Edge review: zo klein kan een mechanisch toetsenbord zijn
De Lofree Edge is misschien wel het dunste en meest compacte mechanische toetsenbord dat we ooit hebben gezien. Maar hoe voelen de toetsen? En is hij z’n forse vraagprijs waard? Je leest het in onze Lofree Edge review.
Lofree Edge review
Veel mensen zweren erbij: een mechanisch toetsenbord. Hiermee wordt een toetsenbord bedoeld dat geen traditionele membraantoetsen gebruikt, maar een klein mechaniekje per toets waardoor je veel fijnere feedback krijgt. Dit zorgt er doorgaans voor dat je een stuk preciezer en sneller typt.
Blijf op de hoogte van onze reviews:
kooptip
Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt
Leuk, zo’n ding, maar vaak zijn mechanische toetsenborden een stuk groter dan ‘normale’ varianten, en dat is niet altijd even praktisch. De Lofree Edge is een uitzondering hierop. Hij heeft volwaardige mechanische toetsen, maar is maar iets breder, dieper en dikker dan een Apple Magic Keyboard.
Luxe design
Opvallend aan de Lofree Edge is het ontwerp. De rand rondom de toetsen is gemaakt van echt carbon, en dat oogt (en voelt) luxe. De bouwkwaliteit is sowieso dik in orde: het toetsenbord buigt niet – zelfs niet bij agressieve typers – en het geheel blijft muurvast op je bureau staan.
Uiteindelijk is het gevoel van de toetsen natuurlijk het belangrijkst, en ook dat zit goed voor elkaar. De toetsen zijn wel iets vlakker dan ‘normale’ mechanische toetsen om het dunne design mogelijk te maken, maar het typt alsnog lekker weg. Wel moeten onze vingers flink wennen aan de afstanden tussen de toetsen: ben je een Apple-toetsenbord gewend, dan reiken je vingers vaak nét niet ver genoeg. Ook heeft de Lofree Edge altijd een Amerikaanse indeling, inclusief platte Enter-toets – ook dat is wennen.
Eigenaardigheden
De Lofree Edge heeft overigens nog een paar kleine eigenaardigheden. Zo waren er af en toe problemen met de verbinding tussen onze MacBook Air 2022 en het toetsenbord. Nu heeft de MacBook Air sowieso geen geweldige bluetooth-chip, maar dat we af en toe last hadden van dubbele toetsaanslagen is toch uniek voor de Lofree.
Ook is de indeling van de functietoetsen niet ideaal. De meeste toetsen die we gewend zijn, zijn aanwezig, zoals die voor Mission Control en Spotlight, maar Dicteren en Niet storen ontbreken dan weer. Ook is de Fn-toets naar rechts verschoven, wat weer botst met ons spiergeheugen.
Aan de prijs
Nu kunnen we deze bijzonderheden de Lofree Edge enigszins vergeven – hij typt immers lekker weg en ziet er goed uit. Maar van een toetsenbord van 219 dollar, dus zo’n 200 euro, verwachten we toch wel een iets verfijnder product. Zei er iemand Lofree Edge 2?
Praat mee
0