Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Locket Widget: een digitale fotolijst voor je iPhone

Auteur: Piet-Jan Lentjes
0 reacties
locket widget iPhone

Locket is een nieuwe en razendpopulaire app die onlangs zelfs viral ging op TikTok. Maar wat maakt Locket (eigenlijk Locket Widget) nou zo’n leuke app voor je iPhone?

locket widget

Locket: dé widget voor je iPhone

Je kunt de app het beste vergelijken met een soort van digitale fotolijst voor je iPhone. Vrienden maken met Locket een foto en iedereen die de app heeft – en is toegevoegd – krijgt de gemaakte foto te zien. En het leuke hiervan is dat je de app als een widget kan instellen en je de foto dus meteen op je thuisscherm te zien krijgt.

De app staat nog steeds hoog in de ranglijsten van de App Store en was een ware hit op TikTok. Voordat je foto’s naar elkaar kunt sturen, moet je Locket even instellen. Start de app en vul je telefoonnummer in. Je krijgt dan een bericht met een code om je gegevens te verifiëren. Vervolgens geef je je naam en kun je maximaal vijf contacten toevoegen aan je Locket-app.

Wanneer je dat eenmaal gedaan hebt, is de app klaar voor gebruik. Het enige wat je dan nog wel moet doen (om het echt leuk te maken) is de app als widget instellen op je thuisscherm. De app Locket is verder erg gemakkelijk in gebruik. Je start de app, maakt een foto en stuurt hem door.

Extraatjes

Er zijn geen aparte instellingen of filters die je kunt gebruiken. Wanneer je de foto in Locket hebt gemaakt, tik je op de knop met het pijltje om de foto door te sturen naar de iPhone van je vrienden. Is de foto mislukt? Dan tik je op het kruisje en maak je de foto opnieuw.

Met de knop ‘History’ zie je een overzicht van alle foto’s die jij en je vrienden naar elkaar hebben gestuurd. Vind je een van de foto’s echt heel leuk, dan kun je hier ook de afbeelding opslaan in je Foto’s-app. Het enig jammere: op dit moment is Locket Widget alleen beschikbaar voor de ­iPhone en is het niet mogelijk om vrienden met een Android-toestel toe te voegen.

Pluspunten

Minpunten