Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews iPhone

Lock Launcher review: loco met je lockscreen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Lock Launcher review

De standaard widgets voor het vergrendelscherm van je iPhone zijn tof, maar toch missen we er een aantal. Gelukkig zijn we niet de enige die dit vinden, en hebben app-ontwikkelaars het touw in eigen handen genomen. Zo maak je met Lock Launcher zelf widgets voor je favoriete apps, en in deze review lees je hoe goed dat werkt.

Lock Launcher review

Het kan je niet ontgaan zijn, iOS 16 heeft een compleet nieuw vergrendelscherm. Met als fijnste toevoeging: widgets. Widgets tonen direct de meest relevante informatie uit apps, zoals het weer, je volgende afspraak of je waterinname van vandaag. Tik je op een widget, dan zie je dat deze ook als een snelkoppeling naar de bijbehorende app fungeert.

Het moet gezegd worden: Apple biedt een aantal ­excellente widgets aan. Maar toch is er iets wat we missen: de mogelijkheid om apps op het vergrendelscherm te zetten, zodat je ze vanaf daar met één tik kunt openen. Gelukkig mogen ook app-ontwikkelaars widgets maken, en die zijn direct ingesprongen op dit gat in de markt.

Een van die apps is Lock Launcher. Het idee is briljant in zijn eenvoud. Via deze app kun je widgets aanmaken van je favoriete apps, en in de gratis versie van de app zijn dat er twee. Die zet je vervolgens op het vergrendelscherm en daarmee zijn de apps supersnel toegankelijk.

De meest bekende apps zijn present: WhatsApp, Facebook, Reddit, om er maar eens een paar te noemen. En anders kun je ook kiezen voor het toevoegen van een ‘Custom app’. Die open je dan in feite via de app ­Opdrachten. Want je tovert met Lock Launcher niet alleen apps om tot widgets, maar net zo goed Opdrachten.

Dat betekent dat je diverse takenreeksen direct vanaf je vergrendelscherm in gang zet – voor de enigszins gevorderde gebruiker, zeg maar. Minpuntje: de app is (op dag één van de iOS 16-release) een beetje buggy, en we hadden graag wat meer opties voor het aanpassen van de icoontjes.

Pluspunten

Minpunten