Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

LiteBit: rijk worden met Bitcoins

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
LiteBit


Lees verder na de advertentie

Bitcoins zijn nog steeds een enorme hype. Op dit moment is de koers relatief stabiel, maar nog niet zo lang geleden werden er vrijwel elke dag records verbroken. Op 1 januari 2017 was één Bitcoin bijvoorbeeld zo’n 750 euro waard, begin 2018 was dat bijna 15.000 euro. Terwijl we deze regels typen, staat één Bitcoin op zo’n 8500 euro. Het is natuurlijk risicovol om in Bitcoins te investeren – de waarde kan immers net zo snel weer dalen – maar als je een paar honderd euro kunt missen, maak je aardig kans om er meer uit te halen. Hoe hoe nou Bitcoins kopen? Uiteraard gewoon op de iPhone, bijvoorbeeld met de app van LiteBit.

Bitcoins kopen met LiteBit

LiteBit is een Nederlandse partij die met Bitcoins en andere zogeheten cryptovaluta handelt. Dat vinden we meteen wat betrouwbaarder dan een buitenlands bedrijf. Nadat je in de app een account hebt aangemaakt, koop je gemakkelijk via iDEAL je eerste (deel van een) Bitcoin of een andere digitale munt waar jij hoge stijgingen van verwacht. Een groot voordeel van LiteBit is dat je niet ingewikkeld een ‘wallet’ (portemonnee voor Bitcoins) op je Mac of iPhone hoeft te hebben, maar dat je je digitale geld gewoon bij LiteBit beheert.

Ook in de browser

Wanneer je achter je Mac zit, is het ook mogelijk om LiteBit via de browser te bezoeken. Je gaat naar Litebit.eu en hebt daar dezelfde mogelijkheden die je ook van de app kent. Hier heb je wederom het voordeel dat je wallet bij LiteBit wordt opgeslagen en je razendsnel transacties kunt doen. Als je dat met een eigen wallet probeert, gaat dat een stuk trager.

Verkopen

Zodra je merkt dat de koers van een van jouw cryptovaluta’s sterk is gestegen, verkoop je die net zo gemakkelijk weer via de app en houd je hopelijk een vette winst eraan over. Staar je overigens niet blind op Bitcoins maar probeer ook zeker de andere digitale munten uit, Ethereum bijvoorbeeld. Want terwijl de koers van Bitcoin steeds stabieler wordt, gebeurt er bij andere ‘cryptos’ nog steeds heel veel, en dat biedt kansen.


kooptip

Pluspunten

  • Gemakkelijk Bitcoins kopen
  • betrouwbaar

Minpunten

  • Het blijft een risicovolle investering natuuurlijk