Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
reviews iPhone 7 iPhone 7 Plus

Leren hoesje iPhone 7: Mujjo Leather Wallet Case

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Mujjo Leather Wallet Case


Lees verder na de advertentie

Voor deze review ben ik de uitdaging aangegaan en heb ik twee gewoontes overboord gezet. Ten eerste, ik draag nooit een hoesje om mijn iPhone, simpelweg omdat ik dat zonde vind van het mooie design. Ook ik laat mijn iPhone sporadisch uit mijn handen glippen, maar op wat krasjes jaren geleden op de iPhone 4 na, heeft me dit nooit ernstige schade opgeleverd. Ten bate van de review zal ik de komende tijd zondigen en wel een hoesje dragen. Maar dan wel de prachtig afgewerkte, lederen case van het Nederlandse Mujjo: de Mujjo Leather Wallet Case.

Mujjo Leather Wallet Case

De tweede gewoonte is dat ik al de helft van mijn leven te allen tijde een portemonnee op zak draag – zo dik door alle prullaria, plectrums, bonnetjes, visitekaartjes en bonuskaarten dat mijn rug elke minuut dat ik zit, scheef groeit als ik hem in de kontzak zou dragen (dat doe ik dus ook maar niet). Die portemonnee laat ik de komende tijd ook thuis, want de Mujjo Wallet Case biedt ruimte voor twee of drie essentiële kaarten. Dat zijn in mijn geval helaas al twee pinpassen en een rijbewijs dat tevens als ID dienstdoet. De drie kaarten gaan er vlot in en uit en wat briefgeld kan ik er ook nog prima bij moffelen. Daar gaan we.

Mujjo Wallet Case zit soms in de weg

De iPhone 6 kreeg afgeronde hoeken, omdat dat zo lekker in de hand ligt en zodat je heel gemakkelijk over de zijkanten van het scherm kunt swipen. De actie om van de linkerrand van het scherm naar rechts te vegen om terug te gaan naar de vorige pagina, in welke app dan ook, is er bij mij volledig ingesleten. Zo’n hoesje voorkomt echter dat je lekker over deze rand veegt, hier zit immers de rand van het hoesje, dus het maakt deze actie bijna onmogelijk. Is dat de schuld van de Mujjo? Nee, ook Apple’s hoesjes hebben hetzelfde probleem.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een andere gewoonte waarvan ik zelf niet op de hoogte was, is dat ik mijn pink altijd onder de iPhone houd als ik hem met één hand bedien. Daar zit bij deze Mujjo echter een harde rand, waardoor ik een soort van schaafrand op mijn pink krijg. Dat hebben de Apple-hoesjes dan weer niet. Andere beperking: door de dikte van het hoesje past de iPhone niet meer in de dashboard-houder waar ik hem steevast in steek als ik in de auto stap.

De conclusie die ik hieruit trek, is dat ik nog minder fan ben van hoesjes dan ik al was. Ik vond het vooral zonde vanwege de looks, nu vind ik het ook gewoon minder praktisch. Maar goed, áls ik dan een hoesje moest nemen …

Portemonnee voortaan thuislaten

Hoe zit het met het afleren van de tweede gewoonte? De portemonnee thuislaten is het probleem niet, best fijn die ruimte in je broekzak. Daar kan ik snel aan wennen; ik zou Apple Pay liever vandaag dan morgen gaan gebruiken. Zo ver is het helaas nog niet, dus we houden het bij de pasjes. Het gebruik van de pinpas is geen probleem met de Mujjo; je schuift hem keer op keer gemakkelijk in en uit het hoesje.

Mujjo Leather Wallet Case

Bonuskaarten zijn een groter probleem. Die kun je verzamelen in de app Stocard, maar aan de kassa is dit toch wat ongemakkelijk. Je moet ten eerste je iPhone afgeven aan de caissière (niet laten vallen!), ten tweede kunnen niet alle kassa’s met een digitale streepjescode overweg, waarna de caissière de code dus moet overtikken. Dat is toch niet ideaal. Contant geld dan? Briefjes bewaar je ook handig in de Mujjo, maar het wisselgeld dat je dan krijgt geeft weer zo’n rotzooi in je broekzak. ’s Avonds thuis maar in de spaarpot doen dan?

Tussenweg

De Wallet Case van Mujjo is absoluut een prachtig afgewerkt lederen hoesje dat dezelfde kwaliteit uitstraalt als je iPhone zelf. Het maakt de telefoon wel iets minder hanteerbaar en bovendien ligt de harde onderrand niet zo lekker in de hand. Als vervanger van de portemonnee werkt zo’n hoesje ook prima, al zijn bonuskaarten en wisselgeld nog goede redenen om toch een knip te willen dragen. De Mujjo leent zich echter ook perfect voor de gulden middenweg: je gebruikt het hoesje bij bepaalde gelegenheden. Ga je bijvoorbeeld een avondje stappen, dan heb je al die klantenkaarten niet nodig, zul je niet heel veel geld wisselen, gebruik je de iPhone niet super intensief en is bovendien de kans groter dat je hem laat vallen. Mujjo to the rescue!

De Mujjo Leather Wallet Case is verkrijgbaar vanaf € 39,95. De case is er in diverse uitvoeringen en voor verschillende iPhones, meer informatie vind je op mujjo.com

Deze review is afkomstig uit iCreate 81. Meer van dit soort reviews lezen? iCreate 81 ligt sinds vorige week in de winkels en is verkrijgbaar in onze webshop.

iCreate 81

 

Pluspunten

  • Prachtig afgewerkt
  • Portemonnee kan thuisblijven

Minpunten

  • Zelfs zo’n mooi hoesje blijft zonde van de iPhone
  • Ligt niet perfect in de hand