Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews iMac iPhone 6 iPhone 6 Plus

Jaaroverzicht: De beste producten van 2014

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone 6


Lees verder na de advertentie

Ook in 2014 hebben we op de redactie van iCreate tientallen producten mogen testen. Sommige waren matig, sommige waren goed, maar slechts een paar waren echt geweldig. En de top 5 uit de laatste categorie presenteren we hier.

Top 5: De beste producten van 2014

5. Sennheiser Urbanite XL

Het eerste dat je merkt als je de XL op je hoofd zet, is dat de schelpen echt groot zijn. We hebben al regelmatig over-ear koptelefoons getest, maar vaak gaan die maar net over de oren. De Urbanite XL heeft echter ruimte genoeg. Het grootste voordeel ervan is dat de klankkast rondom je oor nog groter is. Hierdoor is er meer ruimte om perfect geluid te creëren en klinkt de muziek dus veel voller en ruimtelijker.

Sennheiser belooft met de Urbanite XL ‘massieve bas, maar met perfecte helderheid in het hele frequentiegebied’. Dat deed ons vrezen voor een overdreven bas, maar dat valt alleszins mee. De bas is eigenlijk optimaal: duidelijk aanwezig, maar niet meer dan dat. Deel twee van het statement kunnen we ook beamen; het geluid is goed in balans en erg vol en ruimtelijk. De beste hoofdtelefoon van 2014 en terecht in onze top 5.

Sennheiser Urbanite XL € 229,00 | www.sennheiser.nl


4. iMac met Retina 5k-beeldscherm


kooptip

De alles-in-één huiscomputers hebben een nieuwe koning. Hij draagt misschien geen kroon, maar zodra hij voor je staat merk je direct dat je te maken hebt met een statig figuur. Een vorst die met kop en schouders boven het gepeupel uit steekt. Een verrassend scherpzinnige heerser. Maar verrassend genoeg uiteindelijk vrij bescheiden; je komt er pas achter hoeveel goeds hij voor je betekent zodra je weer met een lager kaliber van doen hebt.

Dat zijn onze gedachtes over de iMac met Retina 5K-beeldscherm. Nadat Apple de iPhone, iPad en MacBook Pro voorzag van beeldschermen met zeer hoge resoluties, nemen we nu eindelijk de volgende stap. En wat voor een! Het Retina-scherm van de iMac heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar er zitten 14,7 miljoen pixels in. De schermresolutie is ontzagwekkend hoog: 5120 bij 2880 pixels, wat gelijk staat aan 7 keer Full HD en beduidend meer is dan 4K. Het zou raar zijn als deze iMac niet in de lijst met de beste producten van 2014 stond.

5K Retina iMacVanaf € 2629,00 | www.apple.nl


3. Synology DS214

Als je een trouwe lezer van iCreate bent, dan heb je vast al een idee van hoe cool een NAS is. Voor de onwetenden, hierbij een korte samenvatting. De afkorting NAS staat voor Network Attached Storage. Het is een apparaat waar je harde schijven in plaatst om deze vervolgens vanuit je thuisnetwerk te benaderen. Klinkt saai? Dat is het niet. In feite is een NAS namelijk een soort kleine computer, met eigen werkgeheugen, een eigen processor en een eigen besturingssysteem. Hierdoor zijn er heel veel leuke en handige mogelijkheden. Wat dacht je van je eigen privé-cloud, het streamen van al je media naar al je apparaten in het netwerk en het maken van gecentraliseerde Time Machine-back-ups?

Als je dit spannend vindt, dan is de Synology DS214 de beste NAS die je kunt kopen. Dat is vooral te danken aan zijn gebruiksvriendelijkheid en de goede integratie met Apple-apparaten. Het gebruiksklaar maken is zo gepiept en vervolgens kun je hem eenvoudig benaderen vanuit al je Macs en iOS-apparaten. Daarom is hij de nummer 3 van de beste producten van 2014.

Synology DS214€ 249,00 | www.synology.nl


2. WOOFit

Deze kleine speaker met de naam WOOFit oogt niet echt modern. Verder zijn de mini-jack-plug (voor ouderwetse aansluiting van muziekapparatuur) en de micro USB-ingang zijn niet lekker afgewerkt. Kortom: op het eerste gezicht raak je niet in extase.

Dat verandert snel wanneer je het apparaatje hebt aangezet. Het geluid … wonderlijk hoeveel sound er uit een kokertje ter grootte van het kleinste blikje doperwten van Bonduelle kan komen. Nog nooit eerder kreeg een speaker het zo stil op de redactie. Zelfs de basklanken zijn opmerkelijk vol. We hebben echt veel slechtere speakers op de redactie gehad en die waren vaak nog groter en duurder ook. Het misschien een onverwachte keuze, maar de WOOFit heeft ons zo verrast dat we hem graag de tweede plaats in deze top 5 geven.

WOOFit

€ 64,95 | www.woof-it.com


1. iPhone 6 en 6 Plus

Ons product van het jaar is geen grote verrassing: de iPhone 6 en 6 Plus zijn gewoonweg de beste smartphones op de markt. Ze zijn op alle vlakken een verbetering van de iPhone 5s. Smaken verschillen, maar naast de nieuwe iPhones ziet de 5s er maar klein, lomp en ouderwets uit. Zelfs met de concessies zoals de lijnen op de achterkant, de te dikke camera en de wat ongelukkig geplaatste aan/uit-knop vinden we dit de mooiste iPhones ooit. Over de specificaties valt helemaal niet te twisten, de iPhone 6 en 6 Plus troeven hun voorganger op alle vlakken af.

Maar welke van de twee moet je kopen? Dat hangt vooral af van je behoefte. De iPhone 6 is een echte smartphone, terwijl de 6 Plus een zeer specifieke markt bedient. Je kunt hem nauwelijks met één hand bedienen, maar hij maakt wel een iPad mini overbodig. Daarnaast heeft de Plus twee grote voordelen: een betere batterij en optische beeldstabilisatie. Wil je een smartphone en tablet in één, ben je een grootverbruiker of gebruik je je iPhone voornamelijk als camera, dan raden we de Plus aan. Voor alle andere gevallen adviseren wij de 6. Die past nog in je broekzak, is nog met één hand te bedienen, is dunner, lichter en compacter dan de Plus en is nog steeds op alle vlakken een betere smartphone dan alle andere op de markt. Wat je ook kiest, je kist in ieder geval het beste product van het jaar.

iPhone 6 en 6 Plus

Vanaf € 699,00 | www.apple.nl