Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

iOS5: wat is er nieuw?

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Naar verwachting is iOS 5, het nieuwe besturingssysteem voor iDevices, vanaf september 2011 te downloaden. Volgens Apple zal het systeem meer dan tweehonderd nieuwe functies bieden, maar welke functies zijn nu echt onmisbaar en verdienen het om uitgelicht te worden?

  1. Notificaties: Er komt een Notification Center waar al je berichten verzameld worden. Je kunt dit centrum openen door naar beneden te swipen. Ben je bezig met een app als er een notificatie komt? Dan verschijnt die als een klein berichtje boven in je scherm.
  2. Newsstand:  Er komt een plek in de app store waar alle kranten en magazines te vinden zijn. De kranten en tijdschriften waarop je geabonneerd bent worden op de achtergrond automatisch gedownload nadat ze gepubliceerd zijn.
  3. Twitter: Twitter is immens populair als sociaal medium en dat weten ze bij Apple oko wel. Daarom kun je in iOS 5 in de instellingen een ‘single sign on’ voor Twitter instellen, waarmee je automatisch inlogt. Daarnaast wordt Twitter geïntegreerd in bijvoorbeeld Camera en Foto, zodat je een foto kunt tweeten zonder de applicatie te starten.
  4. Safari: Lees je straks een verhaal op een site, dan verschijnt automatisch de Reader. Tap je daarop, dan komt het verhaal ‘front en center’. Je kunt deze verhalen ook opnemen in een Reading List en ze opslaan om ze later offline te lezen. Handig!
  5. Reminders: iOS 5 helpt je om je taken en klusjes te herinneren. Je kunt taken koppelen tijden , maar ook aan locaties zodat je automatisch een herinnering krijgt als je een plaats verlaat of ergens arriveert. Reminders kan synchroniseren met Exchange in windows en iCal.
  6. Camera: In iOS 5 hoef je niet meer de Camera app op te starten als je een foto wilt maken, er komen namelijk snelkoppelingen. Met deze snelkoppelingen is het zelfs mogelijk om met de volume knop je foto’s te maken.
  7. Mail: Je krijgt meer mogelijkheden om een tekst op te maken. Zo kun je hem bijvoorbeeld vet, cursief en onderstreept maken. Daarnaast komt er een leuke nieuwe functie, swipe to inbox, waarmee je afbeeldingen rechtstreeks naar je inbox kunt sturen. Een ander nieuwtje is het woordenboek, dat door alle apps gebruikt kan worden.
  8. PC free: Om je iPad of iPhone up-to-date te houden heb je op dit moment nog een PC of Mac nodig. Straks hoef je alleen nog maar een internetverbinding te hebben om te updaten.
  9. Game Center: Er zijn nu 100.000 game en entertainment apps voor iOS en er zijn ondertussen 50 miljoen gebruikers van Game Center. Om dit nog beter en leuker te maken kun je straks ook foto’s gebruiken in Game Center en je kunt straks ook je nieuwe games direct via Game Center kopen.
  10. iMessage. Deze app werkt met alle iOS 5-apparaten en werkt op 3G en wifi. Net als bij notifications is eraan gedacht dat de boodschappen zo binnenkomen dat ze niet storen. Het is ook mogelijk om foto’s en video’s te delen.


kooptip