Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Je huis beveiligen met een Canary beveiligingssysteem

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Canary


Lees verder na de advertentie

Vroeger was in steenkoolmijnen altijd een kanarie te vinden om de mijnwerkers te beschermen tegen giftige gassen zoals koolstofmonoxide en methaan. Als de waardes te hoog waren, ging de kanarie als eerste van zijn stokje en konden de mijnwerkers op tijd vluchten.

Canary waarschuwt als er iets mis is

Tegenwoordig wordt dit niet meer gedaan uiteraard (de Partij voor de Dieren zal er blij mee zijn) maar hebben we toch nog behoefte aan beveiliging – ook al werk je waarschijnlijk niet in een mijn. Deze behoefte wil Canary invullen. Naast de luchtkwaliteit houdt deze robotkanarie zijn omgeving in de gaten met een (infrarood) bewakingscamera plus bewegingssensor en waarschuwt hij met pushberichten op je telefoon en een sirene.

Een voordeel van Canary is zijn atypisch uiterlijk: als je dit apparaat bij iemand in huis ziet, heb je waarschijnlijk niet meteen door wat het is. De zwarte versie lijkt nog het meest op een kleine Mac Pro, maar er is ook een witte en zilveren uitvoering. Wat de eerste configuratie betreft is Canary iets ingewikkelder dan de Nest Cam. Het installeren is niet per se moeilijker, maar duurt wel langer. Je vult in de iOS-app een aantal gegevens in en maakt daarna met een audiokabel (!) verbinding om de instellingen over te zetten. Binnenkort moet dit gemakkelijker worden – dan komt er een versie met bluetooth.

Registratie van wat er gebeurt

Na de installatie verzamelt Canary gegevens en maakt hij opnames in 1080p zodra hij iets opmerkt. Die gegevens gaan via internet naar je iOS-apparaat, zodat je altijd kunt zien wat er thuis gebeurt – tot twaalf uur in het verleden. Bovendien krijg je een waarschuwing als er iets buitengewoons aan de hand is, zoals een plotselinge temperatuurverandering bij een brand of geluid en beweging bij een mogelijke inbraak. En net als een kanarie waarschuwt hij ook voor een verslechtering van de luchtkwaliteit – al gaat hij dan gelukkig niet uit de lucht. De Canary kost $ 199. Meer informatie vind je op de website van Canary.


kooptip

Wil je een Canary winnen? In iCreate 79 geven we er een weg! Deze nieuwe uitgave ligt vanaf 28 juni in de winkels en is te bestellen in onze webshop.

Pluspunten

  • Allerlei sensoren
  • Onopvallend en chic uiterlijk

Minpunten

  • Geen bluetooth
  • waardoor de configuratie ietwat ingewikkeld is.