Terug naar HilversumTV: Netflix maar dan met het beste uit 65 jaar Nederlandse tv
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

HilversumTV: Netflix maar dan met het beste uit 65 jaar Nederlandse tv

Door Laura Grootaarts14 april 2017 10:032 min. leestijd0

In de app HilversumTV is de geschiedenis van de Nederlandse televisie samengebald. Je kunt kijken naar tv-programma’s die de afgelopen 65 jaar zijn uitgezonden door de publieke omroep. Een kleine greep uit het aanbod: Van Kooten & De Bie, Het Zwarte Schaap, Debiteuren Crediteuren, Buurman en Buurman, Villa Felderhof en historische achtuurjournaals uit de tijd waarin nog wél werd gezegd dat ‘de nu volgende beelden als schokkend ervaren kunnen worden’.

HilversumTV: doorgeefluik

HilversumTV is overigens een soort doorgeefluik. Er zijn duizenden video’s in te vinden, maar die haalt de app allemaal op van YouTube, waar de content door anderen is geplaatst. In principe heb je de app dus helemaal niet nodig om al deze video’s te bekijken, maar het scheelt je vele uren speuren in de krochten van YouTube. In HilversumTV is alles al verzameld, netjes in rubrieken geplaatst en bovendien gemakkelijk doorzoekbaar. Minpuntje: als video’s verdwijnen van YouTube, zijn ze ook in deze app niet meer beschikbaar.

Stoffig ontwerp

HilversumTV

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Dan nog houd je een schatkamer aan oude en iets mindere oude tv over. Waarom beoordelen we deze app dan toch een zuinig zesje? Over de inhoud van de app hebben we niks te klagen, de vorm – dat is een ander verhaal. De app is net zo stoffig als sommige van de fragmenten waar je tegenaan loopt. De knopjes zijn te klein om goed aan te kunnen tikken, de menu’s verwarrend en log. In de navigatie kwamen we naast Nederlands ook Engels en Duits tegen (je kunt pushnotificaties krijgen bij ‘Neuigkeiten’). En het is natuurlijk van de zotte dat er geen toegewijde app voor de iPad is.

HilversumTV is gratis te downloaden in de App Store.

Deze review komt uit iCreate 87. Meer van dit soort reviews lezen?

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar