Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Handzame speaker met stembediening

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
rvw_teufel_147

De Teufel Motiv Go is een oude bekende in iCreate Magazine. Nu is er een vernieuwde versie met een coole feature: stembediening. Maakt dat hem nog beter, of moest Teufel concessies doen hiervoor? Onze test wijst het uit.

De Teufel Motiv Go Voice is bijzonder handzaam. Met afmetingen van 20,05 x 11,2 x 6 cm is de draadloze luidspreker iets kleiner dan een gemiddelde toilettas, met bijna dezelfde vorm. Ook is hij aangenaam licht: slechts 920 gram. Je neemt de speaker dus gemakkelijk overal mee naartoe.

De behuizing is gemaakt van aluminium en kunststof, en de voorkant is van een stevige stof die de luidspreker een strakke uitstraling geeft. Achter de stof zitten lampjes die branden wanneer Google Assistant actief is. Verder vind je aan de zijkant een aux-ingang (mini-jack) en een schakelaar om de microfoon in en uit te schakelen.

Verbinden met je iPhone

Wanneer je de Motiv Go Voice aanzet, is het zaak om eerst de Google Home-app op je iPhone te zetten. Doe je dat niet, dan kom je niet verder. Eerst verbinding maken via bluetooth lukt namelijk niet. Gelukkig gaat het toevoegen van de speaker in de Google Home-app heel gemakkelijk. De Teufel wordt automatisch herkend, dus je hoeft alleen maar de stappen op je scherm te doorlopen.

Daarna is het gemakkelijk om verbinding te maken via bluetooth. Maar als je bijvoorbeeld Spotify gebruikt, zal verbinding via wifi (Spotify Connect) waarschijnlijk je voorkeur hebben. Bovendien kun je een muziekdienst koppelen in de Google Home-app. AirPlay wordt helaas niet ondersteund.

De toevoeging van stembediening zorgt voor meer gebruiksgemak, maar heeft wel een keerzijde: in tegenstelling tot de voorganger is de Motiv Go Voice niet spatwaterdicht. Vermoedelijk komt dit door de microfoon. Voor gebruik in de woonkamer is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Geluidskwaliteit en Dynamore

rvw_teufel_147

Gezien de geringe afmetingen en het lage gewicht is de geluidskwaliteit verbazingwekkend goed. Het geluid is vol, met veel laag, zonder wollig te worden. Ook op hogere volumes blijft het geluid mooi en helder, en vervormt het niet. Voor gebruik in de huiskamer heeft de Teufel met 20 watt ruimschoots voldoende vermogen. De speaker is wat minder geschikt voor grotere feestjes, maar daar is hij ook niet voor bedoeld.

Er is geen equalizer aanwezig. Je kunt dus niets aanpassen, mocht je bijvoorbeeld de hoeveelheid laag in het geluid te veel vinden. Via het de knoppen kun je wel de feature ‘Dynamore’ inschakelen. Daarmee wordt het geluid een stuk ruimtelijker.
Heb je de batterij van de Motiv Go Voice volledig opgeladen, dan kun je zonder voeding tot wel 16 uur muziek luisteren. En bij de knoppen zie je aan de vier lampjes in een oogopslag in hoeverre de batterij nog is opgeladen – zo sta je dus nooit onverwacht met een lege speaker in je tuin.

Conclusie

De Teufel Motiv Go Voice is handzaam, ziet er gelikt uit en levert een prachtige geluidskwaliteit met ruim voldoende vermogen voor in je huiskamer. Instellen en verbinden is eenvoudig, en de accuduur is zonder meer uitstekend.

Pluspunten

  • Handzaam.
  • Goede geluidskwaliteit.
  • Mooi design.
  • Lange batterijduur.
  • Stembediening.

Minpunten

  • Geen equalizer.
  • Geen AirPlay.
  • Niet spatwaterdicht.