Terug naar Handshake – Let’s agree: met deze app raak je nooit uitgekeken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Handshake – Let’s agree: met deze app raak je nooit uitgekeken

Door Annemiek Lourensen28 mei 2023 09:003 min. leestijd0

Kunnen jij en je vrienden maar geen film of serie kiezen om te kijken? Maak dan kennis met Handshake – Let’s agree. Deze app staat vol kijktips, en die worden op een slimme manier aan je voorgesteld. Hiermee is jullie keuze zo gemaakt.Handshake Let's Agree


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Handshake – Let’s agree

Streamingdiensten zijn een zegen en een vloek. Ja, het is heerlijk om aan het eind van een werkdag te ontdekken hoe die cliffhanger van je lievelingsshow nou afloopt. Maar weet je zo een-twee-drie geen film of serie om te kijken, dan is het nogal overweldigend om de complete catalogus van Netflix door te akkeren. Zeker wanneer je vrienden en familie ook mee willen kijken: de een heeft zin in een meeslepende actiethriller, de ander gaat liever voor een romantische comedy.

Laat al dit gebrowse en gediscussieer achterwege met Handshake – Let’s agree, een iPhone-app vol kijksuggesties. Maak een ‘Game ID’ aan, selecteer de streamingdienst(en) waarop je bent geabonneerd en geef aan of jullie zin hebben in een film of serie. Vervolgens ontvang je een unieke code – die stuur je naar de rest van de groep.

Nadat zij deze invoeren, belanden jullie in een Tinder-achtige interface waarin steeds een andere film of serie verschijnt. Zodra je er een tegenkomt die je aanspreekt, veeg je deze naar rechts. Zo niet, dan swipe je hem naar links. Alle deelnemers krijgen dezelfde suggesties te zien, en als er eentje door iedereen is goedgekeurd, meldt Handshake vol trots dat dit een match is.

Ultieme probleemoplosser?

Handshake Let's Agree

Prima concept en prima uitvoering, maar Handshake laat nog wat steken vallen. Zo is het aantal streamingdiensten dat je kunt aanvinken vrij beperkt. Want terwijl diensten als HBO Max, SkyShowtime en Viaplay inmiddels ook zijn ingeburgerd, zijn alleen Netflix, Disney+ en Amazon Prime beschikbaar.

Al wordt dit trio niet eens optimaal benut. We vermoeden namelijk dat Handshake geen volledig beeld heeft van het kijkaanbod van de diensten, waardoor je mogelijk misgrijpt op films en series die je anders wel hadden aangesproken. Nou begrijpen we wel waardoor dit komt – de catalogus van een streamingdienst verschilt nogal per land – maar het blijft zonde.

Om nog niet te spreken over de advertenties. Tuurlijk, die vind je tegenwoordig in de meeste apps, maar soms zijn Handshake’s reclames dusdanig lastig weg te tikken, dat je de app moet sluiten om hem weer aan de praat te krijgen. En dan kun je weer van vooraf aan beginnen met swipen.

Overigens kan de app ook andere conflicten sussen. Kunnen jij en je vrienden maar geen gerecht kiezen om te eten? Nodig ze dan uit en geef eventueel je dieet, allergieën en andere voorkeuren aan. Daarna ga je weer gezamenlijk zoeken naar een match. De app werkt momenteel ook met verschillende wijnsoorten.

Handshake heeft ook nog drie afgesloten ‘Coming soon’-secties. Zo kun je binnenkort ook de knoop doorhakken over jullie volgende reisbestemming, uitgaansgelegenheid en zelfs babynaam. Al betwijfelen we of je laatstgenoemde wilt overlaten aan een appje. (Annemiek Lourensen)

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar