Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gustaav-hoesje: het beste van twee werelden

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Koop een nieuwe iPhone en krijg er gratis een dilemma bij: verpak je hem in een stijlvol of een beschermend hoesje? Ga je voor laatstgenoemde, dan eindig je met een dikke laag die het ontwerp van je iPhone volledig verbergt. Helaas is een hoesje dat het design van je toestel wel benadrukt een nóg onaantrekkelijker alternatief, want dit biedt amper bescherming tegen valpartijen. Gelukkig heeft elke regel zo zijn uitzondering: voor telefoonhoesjes is dat het merk Gustaav. We testen het Gustaav-hoesje voor de iPhone 14 Pro.

Gustaav-hoesje voor iPhone 14 Pro

De iPhone 14 (Plus, Pro of Pro Max)-hoesjes van Gustaav worden omschreven als ultradun, en haal je er een uit zijn verpakking, dan zie je direct dat daarvan geen woord gelogen is. Ze zijn ongeveer even dik als je vingernagel: 0,5 mm voor de matte hoesjes, 0,7 mm voor de transparante versie. Hoe een dunne laag als deze bescherming kan bieden? Dat ligt allemaal aan het materiaal.

Mat of transparant?

De matte hoesjes zijn gemaakt van hard en flexibel plastic dat een iPhone beschermt tegen krassen, deuken en andere ongelukken. Op de redactie durven we onze eigen iPhones niet op te offeren om een echte valtest te doen, dus qua bescherming moeten we Gustaav op hun woord geloven. Wel kunnen we een oordeel vellen over de dikte: die is ideaal. Een beschermhoesje dat direct comfortabel in de palm van je hand ligt is zeldzaam, maar Gustaav maakt het waar.

Nog meer vertrouwen hebben we in het transparante hoesje. Deze is gemaakt van een zachter en schokabsorberend materiaal, en biedt volgens Gustaav daarom betere bescherming dan zijn matte tegenpolen. Goed, dit hoesje is ook ietsje dikker dan de rest, maar dusdanig weinig dat je amper een verschil merkt. Daarom adviseren we aan eventuele sceptici: ga voor het doorzichtige hoesje.

Less is more


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Bij het design van de hoesjes denken we maar aan één woord: minimalistisch. Er is nergens een opzichtig logo te bekennen, en doordat de hoesjes naadloos aansluiten, merk je amper dat er een omhulsel om je iPhone zit. Het hoesje is zelfs zo dun, dat het Apple-logo op de achterkant er weer eens tussendoor piept. Alleen de onderkant valt wat op, waar Gustaav ruimte vrij gemaakt heeft voor de speakergaatjes en oplaadpoort. Zo hoef je het hoesje in ieder geval niet te verwijderen om hem van stroom te voorzien. Integendeel: dankzij compatibiliteit met MagSafe werkt draadloos opladen ook nog steeds, en kun je er ook andere accessoires aan vastplakken.

Kleurenpalet

Als we echt een aandachtspunt moesten noemen, zou dat het kleurenpalet zijn. De huidige hoesjes komen namelijk in vier ‘voorzichtige’ kleuren – navy, zwart, Blackout en, zoals genoemd, doorzichtig – wat voor echte kleurliefhebbers enigszins teleurstellend is. Maar ben je bijvoorbeeld voor de dieppaarse iPhone 14 Pro (Max) of felrode iPhone 14 (Plus) gegaan, dan kun je met het transparante hoesje alsnog met zulke felle kleuren pronken. Eind goed, al goed.

Waarom een compromis sluiten als je ook voor een stijlvol én beschermend hoesje kunt gaan? Voor alle iPhone 14-modellen heeft Gustaav de oplossing. Zeker met het transparante hoesje. 

Pluspunten

  • Hoesjes zijn dun en stevig
  • Houden het strakke ontwerp van je iPhone in stand
  • Compatibel met MagSafe

Minpunten

  • Verschil in materiaal
  • beperkt kleurenpalet