Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Gustaav-hoesje iPhone 13 Pro: dun, dekkend, en decoratief

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Gustaav-hoesje iPhone 13 Pro review


Lees verder na de advertentie

Met een prijskaartje boven de duizend euro is de iPhone 13 Pro een flinke investering. Daarom is het vanzelfsprekend dat je hem (en je portemonnee) wilt beschermen. Gelukkig kun je je toestel met hoesjes en screenprotectors zo valbestendig maken als je zelf wilt. Alleen gaat dat meestal ten koste van de uitstraling van je iPhone.

Je staat dus constant voor een dilemma: ga je voor esthetiek of voor bescherming? Met dank aan het superdunne iPhone 13 Pro Gustaav-hoesje zeggen wij: beide. Het merk garandeert namelijk drie belangrijke eigenschappen: de hoesjes zijn dun, dekkend, en decoratief.

Dun, dunner, dunst

Voor het Belgische Gustaav staat zowel esthetiek als bescherming centraal. De esthetiek uit zich door middel van een minimalistisch ontwerp; het product wordt niet voor niets superdun genoemd. Het doorzichtige hoesje is namelijk 0,7 millimeter dik, terwijl de matte hoesjes slechts een halve millimeter in beslag nemen.

En deze dikte (dunte?) is precies wat de Gustaav-hoesjes zo aantrekkelijk maakt: je telefoon is niet alleen beschermd, maar hij glipt ook gemakkelijk in je broekzak en ligt comfortabel in de palm van je hand. Dit komt omdat het hoesje de vorm van je iPhone nabootst.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Daardoor voelt het niet alsof je een enorme baksteen met je meedraagt, maar juist alsof je voor de eerste keer in jaren niets meer dan slechts je telefoon vast hebt. Daarbij kun je nog steeds draadloos opladen en op de achterkant van je toestel tikken om een taak uit te voeren!

Hoe beschermt het materiaal?

Gustaav garandeert dat het product je telefoon beschermt tegen krassen en deuken. Nou kan zelfs een hoesje niet altijd alle schade voorkomen, maar wanneer je telefoon per ongeluk een keer uit je vingers glijdt, lijkt de kans op blijvende schade in ieder geval een stuk kleiner.

De dikte van het hoesje zal weinig bescherming bieden, maar het duurzame materiaal doet dit wél. Dit heeft het transparante zwarte hoesje te danken aan de kunststof polypropyleen. Het is echter onduidelijk waar de matte hoesjes van zijn gemaakt.

Overigens zijn die laatste zó dun, dat we ons afvragen of ze je toestel genoeg beschermen. Daarom raden wij het doorzichtige hoesje aan. Dat bestaat namelijk uit TPU, een schokabsorberend, flexibel plastic. Gustaav beweert bovendien dat je hoesje na verloop van tijd geen gelige gloed krijgt!

Neutraal kleurenpalet

Het Gustaav-hoesje wordt momenteel in vier verschillende kleuren aangeboden: doorzichtig (clear), mat donkerblauw (navy), transparant zwart (zwart), en matzwart (blackout). Geniet je van de kleur van jouw iPhone 13 Pro, dan past het doorzichtige hoesje in jouw straatje. Maar als jij liever een pikzwarte of donkerblauwe iPhone 13 Pro had gezien, dan zijn de andere hoesjes passende alternatieven.

Wil je liever een kleurig hoesje, dan zijn er helaas niet veel opties, maar laten we eerlijk zijn: een transparant hoesje is nooit mis.

Gustaav-hoesje iPhone 13 Pro: conclusie

Het iPhone 13 Pro-hoesje levert precies de kwaliteit die je van Gustaav gewend bent: een superdunne, beschermende laag met een minimalistische look, gemaakt van duurzaam materiaal. Het aantal kleuren is beperkt en de matte hoesjes ogen kwetsbaar, maar dat kun je in één klap compenseren door met het iets dikkere, doorzichtige hoesje te stralen.

Pluspunten

  • Transparante hoesjes bieden bescherming
  • Superdun design
  • Draadloos opladen werkt
  • Duurzaam materiaal

Minpunten

  • Matte hoesjes ogen kwetsbaar
  • Beperkt aanbod kleuren