Terug naar Goede voornemens: sporten voor de tv met Streaks Workout
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Goede voornemens: sporten voor de tv met Streaks Workout

Door Daan Jeuken4 januari 2016 12:152 min. leestijd0

Veel mensen zijn 2016 begonnen met het goede voornemen om te sporten. De app Streaks Workout op de Apple TV doet er alles aan om je weer in beweging te krijgen. Je hebt geen attributen nodig, hoeft het huis niet uit en het kost je maar een paar minuutjes.

Geef aan hoeveel tijd je hebt om te sporten

Streaks is een simpel maar mooi vormgegeven sportapp. Je kiest eerst hoe lang je wilt sporten: ongeveer 6, 12, 18 of 30 minuten. Vervolgens worden er 6 of 7 oefeningen geselecteerd (uit het totaal van 18) die zich in willekeurige volgorde herhalen: 5 push-ups, 6 leg lifts, 4 kicks, weer 7 push-ups, 6 kicks, et cetera. De oefeningen verschijnen als duidelijke animaties in beeld, met daaronder nog een extra tip. Na elke vervulde opdracht klik je op de TV Remote en ga je door naar de volgende, net zolang tot je respectievelijk 20, 32, 44 of 65 oefeningen hebt afgewerkt.Streaks Workout

Streaks is erg geschikt voor de snelle workout

Je traint je armen, benen, rug, borst en buikspieren en die kun je in zes minuten al behoorlijk voelen. De ene dag tref je wat lichtere oefeningen, de andere dag krijgen die twintig oefeningen je flink aan het zweten. De langere oefeningen mogen in Streaks nog wat verder uitgewerkt worden. Zo worden er ook bij een halfuur sporten maar zeven van de achttien oefeningen klaargezet, terwijl je ze in die tijd best allemaal kunt afhandelen. Bovendien zouden de meeste sportcoaches je bij een halfuur training ook wel af en toe rust voorschrijven. Dat doet Streaks dan weer niet. Waar wel weer goed over is nagedacht, is dat je meerdere gebruikers kunt instellen, zodat iedereen in de familie zijn eigen workouts kan volgen en bijhouden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo houd je je goede voornemens vol

Omdat Streaks zo laagdrempelig is, maar ook leuk is vormgegeven, vind je gemakkelijk de motivatie om elke dag even snel een workoutje te doen. Je hoeft je er niet eens voor om te kleden (al mag die dikke trui wel even uit). Zo wordt het gemakkelijker om je goede voornemen langer vol te houden, zelfs als je een druk leven hebt. Streaks Workout voor de Apple TV kost € 2,99.

Deze review staat in iCreate 74. Meer van dit soort reviews lezen? Bestel het nummer dan in onze webshop.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar