Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Foscam SD4 review: intercom met de pakketbezorger

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Foscam SD4

Een paar jaar terug werd je in Europa nog voor gek verklaard als je een bewakingscamera voor buiten wilde. Maar mede door alle slimme apparaten die tegenwoordig hun introductie in onze huizen vieren, zijn ze steeds meer in trek. Want dankzij slimme functies kunnen deze ook echt meer dan alleen je tuin in de gaten houden. Met de Foscam SD4 neem je bijvoorbeeld contact op met de pakketbezorger en laat je weten dat het pakketje vandaag gewoon voor de voordeur mag worden neergelegd. Of dat goed werkt, lees je onze review.

Foscam SD4

Prima specificaties op papier …

Laten we het eerst over de specificaties hebben. De Foscam SD4-beveiligingscamera voelt robuust aan en heeft op papier een prima beeldkwaliteit met zijn sensor van 4 megapixels. Ook is het mogelijk om de camera op afstand te bedienen. Je zwenkt naar links en rechts, omhoog en omlaag en dankzij het zoom-objectief is het mogelijk om tot vier keer in te zoomen.

Ook is er een nachtmodus op basis van infrarood en kan de camera personen herkennen. Als buitencamera kan de Foscam SD4 met zijn IP66-certificering uiteraard ook tegen een stootje (vandalisme) en regen. Ten slotte is er een twee-weg-microfoon, zodat je met de persoon voor de camera kunt praten. Of die desnoods wegjaagt. Tot zover de theorie.

… en in de praktijk ook

Voor het bevestigen schroef je eerst een bracket aan de muur, waar je de SD4 bovenop schuift en vervolgens vastschroeft. De installatie verloopt verder heel eenvoudig via de Foscam-app op je iPhone. Via die app maak je contact met de camera om de juiste instellingen door te geven. Gebruik je de Foscam SD4 bekabeld via ethernet, dan gaat dat bijna vanzelf. Maar ook een wifi-verbinding (op basis van Wifi 5) is zo gepiept.

Ook om de kwalitatief goede beelden na de installatie te bekijken, raden we je de app van Foscam aan. Voor iPhone en iPad heet die gewoon Foscam, op de Mac heb je Foscam VMS nodig. Laatstgenoemde download je gewoon uit de Mac App Store. Net zoals bij andere camera’s van het merk heb je verschillende opties om de videobeelden op te slaan.

Je kunt een microSD-kaartje gebruiken, een NAS in je netwerk of – het meest comfortabel – de Foscam Cloud. Een maand cloudopslag met de laatste zeven dagen als videohistorie krijg je cadeau, daarna kost dat minimaal 5 euro per maand. Hoef je maar de laatste drie dagen, dan ben je 4 euro per maand kwijt, of 40 euro per jaar.

Het gebruik van de Foscam Cloud brengt overigens handige extra functies met zich mee, zoals push-notificaties wanneer er iemand voor de deur staat. Via de app is het dan zoals gezegd mogelijk om met diegene te praten. Dat werkte in onze test prima en zonder veel vertraging.

Foscam SD4 review: conclusie

Met de Foscam SD4 haal je een prima bewakingscamera in … nee, buiten huis. De beeldkwaliteit is prima, en functies zoals pushmeldingen en de twee-weg-microfoon maken hem ook zelfs als je in een veilige buurt woont, erg handig.

Pluspunten

  • Goede beeldkwaliteit.
  • Twee-wegs-­microfoon.

Minpunten

  • Voor een aantal functies is Foscam Cloud vereist.