Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Fantasy Hike: wandel-app met een vleugje fantasie

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties

Een gezonde wandeling kunnen we allemaal wel eens gebruiken – het mag nog maar eens gezegd worden. Maar na vijf keer hetzelfde rondje lopen, heb je je buurt ook wel gezien. En daar gaan je goede voornemens dan weer. Heb jij ook meer motivatie nodig om te gaan wandelen? In deze review ontdek vind je de oplossing: Fantasy Hike!

Fantasy Hike review

‘Kom, we gaan een blokje om!’ Terwijl de een dit hoort en meteen de wandelschoenen aantrekt, moeten anderen al zuchten bij de gedachte. Misschien openen zij juist liever een meeslepend fantasieboek om in een andere wereld te stappen. Maar er moet toch een manier zijn om een gezonde wandeling te vermommen als een groots avontuur? In zo’n beetje ieder fantasieverhaal vind je immers een trektocht naar het eind van de wereld.

Daarom besloot ik zelf eens op ontdekkingsreis te gaan. Dat wil zeggen: TikTok af te speuren. Daar kwamen we al snel een oplossing tegen, vermomd als een app.

In de ban van de app

apps_fantasy_147

Qua wandel-apps is Fantasy Hike uniek in zijn soort. Hij staat namelijk in het teken van een The Lord of the Rings-achtig verhaal: een mysterieuze tovenaar stuurt jou en je buurman – Mr. Underhill – naar Mount Fire om daar een magische ring te vernietigen. Zodra deze reis begint, verschijn jij als poppetje in beeld, omringd door betoverende landschappen.

En dan begint ook het actieve gedeelte. Het poppetje loopt namelijk alleen wanneer jij zelf wandelt, want je iPhone houdt bij hoeveel (kilo)meters je aflegt. Een teller geeft vervolgens aan wat voor afstand dit in totaal is en hoeveel dagen je hierover hebt gedaan.

Het ligt dus aan jou of je Mount Fire ooit zal bereiken, al probeert de app je op allerlei manieren te motiveren. Neem zoal de animaties: naarmate de tocht verschijnen er steeds meer, dus wil je ze allemaal zien, dan moet je blijven doorstappen. Bovendien kun je het poppetje terugslepen naar het begin en zul je er na verloop van tijd versteld van staan hoe ver je al bent.

Statistieken

En dan is er nog Mr. Underhill. Hij is razendsnel, dus wil je hem bijhouden of zelfs inhalen, dan wordt dat een flinke uitdaging. Vind je hem toch te fanatiek? Vervang je buurman dan met een ander personage. Zo zijn ‘Jon Snowflake’ en ‘Alice Wonderfoot’ een stuk langzamer, dus bij hen ben je minder snel geneigd om op te geven.

Vreemd genoeg werken sommige functies juist averechts. Zo telt de gratis versie van Fantasy Hike niet meer dan 1500 meter per dag, dus het heeft geen zin om speciaal hiervoor de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Bovendien wordt er op basis van je loopgeschiedenis een verwachte aankomstdatum berekend – en die kan nogal confronterend zijn. Neem bijvoorbeeld de mijne: 6 december 2037. Poeh, nu snap ik waarom die tovenaar niet zelf loopt.

Pluspunten

Minpunten