Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews HomeKit

Eve Thermo: slimme radiatorknoppen

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Eve Thermo


Lees verder na de advertentie

In de winter begint onze verwarming weer te loeien en betalen we dus behoorlijk wat centen om ons huis warm te houden. Gelukkig is het dankzij HomeKit mogelijk om ook onze radiatoren ‘smart’ te maken en op die manier geld te besparen. Bijvoorbeeld met de radiatorknoppen Eve Thermo. Daarvan is inmiddels de derde generatie beschikbaar, hoog tijd dus om ze te testen.

Eve Thermo: eenvoudige installatie

De installatie verloopt erg gemakkelijk. Eerst download je de bijbehorende Eve-app en voeg je daar (en eventueel ook aan de app Woning) de radiatorknop toe. Vervolgens word je door stappen geleid hoe je de Eve Thermo monteert. In het begin waren we nog een beetje huiverig om zelf onze radiatorknop te vervangen, maar uiteindelijk was het een kwestie van een moertje losdraaien, de oude thermostaat eraf halen en de Eve erop schroeven. Geen heksenwerk dus. Volgens eigen zeggen past de Eve Thermo op negentig procent van alle gebruikte radiatoren, voor de overige tien procent zijn er adapters beschikbaar.

Werkt samen met Woning

Je bedient de Eve Thermo via de radiatorknop zelf of via de Eve-app. In de Woningapp maak je tijdschema’s aan of bouw je automatiseringen met behulp van andere sensoren. De twee AA-batterijen moeten het een verwarmingsseizoen volhouden. Het klinkt niet supersexy, maar het helpt zeker om energie te besparen. En daar ging het in eerste instantie toch om.

[product eve-thermo open]


kooptip

Pluspunten

  • Helpt om energie te besparen
  • Gemakkelijke configuratie

Minpunten

  • Werkt op batterijen en die moeten op den duur vervangen worden