Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eufy Video Doorbell E340: dubbele bewaking (maar met één groot nadeel)

Auteur: Yannick Chalkiopoulos
16 reacties
eufy met chime

De Eufy Video Doorbell E340 houdt je voordeur met niet één, maar twee camera’s in de gaten. Het grote voordeel: een abonnement is niet nodig. Hoe goed werkt de dubbele deurbel van Eufy?

Lees verder na de advertentie

Eufy Video Doorbell E340 review

Bestel je geregeld pakketjes? Maar ben je niet altijd thuis? Met de Eufy Video Doorbell E340 zie je altijd wie er aanbelt. De deurbel beschikt over maar liefst twee camera’s, waarmee duidelijk in beeld wordt gebracht wat er zowel op ooghoogte als op de grond gebeurt. Zo krijg je automatisch een melding als je pakketje voor de deur wordt gezet én als deze wordt opgehaald. Wel zo handig, zeker als je pakketje onbeheerd wordt achtergelaten.

Het voordeel van de Eufy Video Doorbell E340 is dat je geen abonnement nodig hebt om gebruik te maken van de app. Je betaalt 193 euro voor de videodeurbel en dan heb je toegang tot alle functies. Dat is wel anders bij merken als Ring, waarbij je een maandelijks of jaarlijks betaald abonnement moet afsluiten om beelden later terug te kijken. Daarmee heeft de deurbel van Eufy een belangrijke voorsprong op concurrenten. Toch heeft de videodeurbel ook één groot nadeel. Wij zetten de plus- en minpunten voor je onder elkaar.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Strak design

Het ontwerp van de Eufy Video Doorbell E340 is erg strak en langwerpig. De videodeurbel is groter dan de gemiddelde deurbel, waardoor je een behoorlijk apparaat naast je voordeur hangt. Toch stoort dat niet door de plattere behuizing van het toestel. Verder is de videodeurbel voorzien van meerdere lampen, die oplichten als er wordt aangebeld én als je via de app naar de livestream van de camera’s kijkt. Erg handig, zo zie je zowel overdag als ’s nachts wie er voor de deur staat.

De Eufy Video Doorbell E340 beschikt over een accu, dus je kiest bij het installeren van de deurbel zelf of je dat bekabeld of draadloos doet. Kies je voor draadloos? Dan moet je de deurbel na een tijd weer losmaken, zodat je de accu eruit kunt halen om op te laden. We hebben de deurbel nu twee maanden in gebruik en de accu heeft nog precies 80 procent. Dat is prima, in paktijk zouden we de accu dan eens in de tien maanden moeten opladen.

Eufy Video Doorbell E340 batterij

Beperkte opties bij installatie

De deurbel installeren gaat gemakkelijk, mits je de mogelijkheid hebt om te boren bij de voordeur. Je krijgt twee houders bij de Eufy Video Doorbell E340 meegeleverd. Eén van deze houders heeft een kleine hoek van 15 graden, zodat je de videodeurbel ook aan de binnenkant van de deuropening kunt installeren. Erg handig, want zo zie je niet alleen de binnenkant van de deurpost. Door de kleine hoek houdt je zicht op de ruimte voor de deur, dat precies is waarvoor de deurbel bedoeld is. Bij de andere houder wordt de videodeurbel plat op het kozijn (of aan de muur) bevestigd.

Helaas ontbreekt bij het installeren van de Eufy Video Doorbell E340 een huurvriendelijke optie. Waar je bij een Ring-deurbel wel kunt kiezen voor een montagesteun met plaklaag, ben je bij de deurbel van Eufy aangewezen op de bijgeleverde schroeven. Dit is op te lossen door dubbelzijde posterplakkers te gebruiken, maar het was fijn geweest als Eufy zelf ook een optie zou geven waarbij je niet hoeft te boren.

eufy achterkant

Instellen van de Eufy Video Doorbell E340

Het instellen van de Eufy Video Doorbell E340 is zo gedaan. Je moet daarvoor de Eufy Security-app installeren, in de applicatie wijst het toevoegen van van de deurbel zichzelf. Bij de videodeurbel krijg je ook de zogeheten Chime meegeleverd, dit is de witte luidspreker die je in het stopcontact in bijvoorbeeld de woonkamer steekt. Als er wordt aangebeld speelt de Chime een geluid af, zodat je weet dat er iemand voor de deur staat.

Bij de videodeurbel kun je helaas alleen het volume aanpassen, je kunt niet kiezen welke beltoon de deurbel laat horen aan de gasten. Bij de app kun je wél kiezen welk geluid de notifcatie heeft. Daar heb je de keuze uit tien verschillende beltonen. Handig, maar het was leuker geweest als je hier als gebruiker zelf geluiden aan toe zou kunnen voegen. Ook bij de Chime ben je beperkt tot slechts twee beltonen. Je hebt bij de Eufy Video Doorbell E340 dus weinig keuze en moet het doen met de opties die Eufy je geeft.

eufy onderzijde

Niet één, maar twee camera’s

De twee camera’s zijn het belangrijkste onderdeel van de Eufy Video Doorbell E340. Je ziet alles wat er voor de deur gebeurt, ook als er pakketjes afgeleverd worden. Volgens Eufy detecteert AI personen en pakketjes automatisch. Dat werkt in praktijk erg goed, de app geeft direct een melding als er een pakketje in beeld is. Wordt dit pakketje opgehaald? Ook dat wordt meteen opgemerkt door de applicatie. Daarin doet Eufy dus precies wat het belooft.

In de avond stelt de Eufy Video Doorbell E340 absoluut niet teleur. De deurbel beschikt over twee 2K Full HD-camera’s, die ook in het donker kleurenbeeld weergeven. Dat werkt erg goed, zodat je ook in de avond (of nacht) ziet wie er voor je deur staat. We hebben de Chime nu gebruikt zonder SD-kaart, dat vooralsnog niet heeft gezorgd voor een (te) volle opslag. Wil je beelden onbeperkt terug blijven kijken? Dan raden we wel een microSD-kaart aan.

Eufy Video Doorbell E340 nachtmodus

App met veel opties (en nadelen)

Beelden van de twee camera’s zie je terug in de Eufy Security-app. Deze applicatie is compleet gratis te gebruiken; je hebt dus geen abonnement nodig om eerdere beelden te bekijken. De app geeft veel opties, zo kun je bekende gezichten toevoegen aan de videodeurbel, meldingen aanpassen en het energiebeheer van de deurbel regelen. Deze opties zijn erg fijn, want zo is de Eufy Video Doorbell E340 precies in te stellen zoals je zelf wilt.

Het grote aanbod aan opties heeft helaas ook een nadeel, want de app beschikt over een aantal overbodige tabbladen. De applicatie biedt een AI Service en Explore-tabblad, maar daar zitten de meeste gebruikers helemaal niet op te wachten. Het is een vorm van adverteren, dat natuurlijk niet gek is bij een gratis app. Toch was het fijn geweest als je deze tabbladen uit zou kunnen schakelen, zodat je de deurbel en de app écht naar je eigen hand kunt zetten.

Het grootste nadeel: de applicatie is héél traag als er wordt aangebeld. Tussen het moment van aanbellen en het tonen van de livestream in de app zitten gemakkelijk tien seconden. Dat is (te)veel, zeker als je snel even wilt checken wie er voor de deur staat. De gemiddelde pakketbezorger is dan al lang weg, waardoor de deurbel eigenlijk zijn doel voorbijgaat. Je moet alsnog snel naar de deur lopen om te zien wie er is, want je kunt tijdens het laden van de livestream niet communiceren via de luidsprekers van de deurbel. Het is te hopen dat Eufy dit verbetert in de toekomst.

Eufy Video Doorbell E340 met app

Er wordt aangebeld!

Wat nu? Via de luidspreker van de videodeurbel kun je direct communiceren met de persoon voor de deur, mits de app op tijd laadt. Je hebt daarnaast verschillende opties om standaard antwoorden in te stellen die uitgesproken worden door de Eufy Video Doorbell E340. Dit is handig als je vaak niet thuis bent, of in een vergadering zit. In de Eufy-app heb je de keuze uit drie automatische spraakreacties, die helaas alleen in het Engels worden uitgesproken. We hebben deze reacties daarom ook niet gebruikt. Toch is het fijn dat Eufy je deze opties geeft, want je krijgt ook de mogelijkheid om zelf een automatische reactie te typen.

Verder beschikt de deurbel over alle gemakken die je van een videodeurbel mag verwachten. De bewegingsdetectie is aan te passen naar eigen wens, je kunt zelf kiezen welke werkmodus je kiest en ziet daarbij welke keuze het energiezuinigst is. De Eufy Video Doorbell E340 is daarin een erg complete videodeurbel, waarbij je niks tekort komt. Helaas doet de trage reactiesnelheid van de applicatie af aan de gebruikerservaring met de deurbel.

eufy deurbel

Eufy Video Doorbell E340: conclusie

De Eufy Video Doorbell E340 is een enorm goede deurbel, met twee 2K Full HD-camera’s die zelfs in het donker kleurenbeeld leveren. Door de dubbele camera zie je precies wat er voor de deur gebeurt en mis je geen pakketje. Het grootste voordeel: je hebt geen betaald abonnement nodig om de beelden terug te bekijken. Na de gemakkelijke installatie worden de beelden kosteloos opgeslagen, zodat je iedere gebeurtenis terug kunt kijken.

Dat gebeurt in de Eufy Security-app, die helaas niet naar behoren werkt. De applicatie laadt traag als iemand aanbelt, waardoor je zelfs met videodeurbel soms niet snel genoeg kunt reageren. Ook krijg je in de app een groot aantal opties, waar je niet altijd op zit te wachten. De Eufy Video Doorbell E340 beschikt over erg veel handige functies, maar de app is weinig toegankelijk. Gelukkig is dat in de toekomst met een update (of compleet nieuwe app) te verhelpen. Dat mag ook wel voor deze prijs, want de app doet de deurbel nu echt nog tekort. Al met al een hele goede deurbel, die met een goede app helemaal compleet is.

Pluspunten

  • Strak design
  • Twee camera's
  • Nachtmodus
  • Geen abonnement

Minpunten

  • Trage applicatie
  • Beperkte installatiemogelijkheden
  • Weinig beltonen