Eufy Indoor Cam S350 review: beveiligingscamera met twee lenzen
De Eufy Indoor Cam S350 is een beveiligingscamera met een trucje: hij heeft twee lenzen. Maar voegt dat ook echt wat toe? Lees het in onze Eufy S350 review.
Lees verder onder de advertentie
Eufy S350 review
We hebben tegenwoordig meer kostbaar bezit in huis dan we ons realiseren: zelfs een ‘arme’ student heeft doorgaans een dure laptop en iPhone op zijn kamer. En waar kostbaar bezit is, liggen dieven op de loer. Maar om daar nou een heel alarmsysteem voor aan te leggen is weer te veel van het goede – met name gezien de prijs van zo’n setje. Om de boel toch te beschermen, is een ‘simpele’ beveiligingscamera met wifi een handige tussenoplossing. En de nieuwe Eufy S350 is er eentje met een bijzondere draai.
Twee voor de prijs van twee
kooptip
• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
De Eufy S350 heeft in tegenstelling tot de meeste binnencamera’s niet één, maar twee lenzen. Daar betaal je dan ook voor, want de prijs van de camera – € 129,99 – is meer dan twee keer zo hoog als die van de Eufy E220, die verder nagenoeg dezelfde specificaties heeft. Maar wat heb je precies aan zo’n dubbele camera? Het voordeel van de setup is dat je niet alleen groothoekbeeld hebt, maar ook een telelens die het beeld drie keer uitvergroot. Zo kun je het overzicht op een hele kamer bewaren, en tegelijkertijd een specifiek deel in de gaten houden. Zoom bijvoorbeeld in op je planten, om te weten of je je slimme irrigatiesysteem even aan moet zetten. Of zoom in op je strijkijzer zodat je zeker weet dat je hem wel écht uit had gezet.
Naast de dubbele camera is de S350 ook op andere vlakken goed uitgerust. Hij heeft meerdere motortjes zodat je hem op afstand 360 graden rond kunt draaien en de camera op en neer kunt laten knikken. Dat stuur je allemaal aan via de bijbehorende app. De camera kan ook uit zichzelf mensen en viervoeters volgen als ze de ruimte binnenlopen. Daarnaast heeft de camera nachtzicht dankzij een ingebouwd infraroodlampje, dus kan hij 24/7 zijn ding doen.
Niet de slimste
Qua specificaties is alles dus op orde – maar helaas kunnen we dat van de Eufy Security-app niet zeggen. Er zitten namelijk wat storende onhandigheden in. Zo is er een optie om je camera aan te sturen met geofencing. Hiermee stel je in dat de camera bijvoorbeeld de privacymodus aanzet als je thuiskomt, oftewel dat hij wegdraait en zichzelf uitschakelt. Het probleem: dit werkt niet echt. Alleen als je de Eufy Security-app opent, wordt je gps-locatie bijgewerkt en weet de camera of hij aan of uit moet staan. Dit terwijl de app ook op de achtergrond toegang heeft tot je locatie, en het dus ook zou moeten werken zonder dat je er omkijken naar hebt. Struin je even wat internetfora af, dan kom je er al snel achter dat deze bug al jaren bestaat. Foei, Eufy.
Ook pusht de app je al tijdens het installatieproces om een abonnement af te sluiten voor cloudopslag. Hierop kunnen je camerabeelden automatisch opgeslagen worden als er beweging wordt gedetecteerd. Deze dienst kost € 33,99 per jaar – dat valt te overzien, maar dat komt wel boven op de al relatief forse prijs van de camera. We hadden liever ondersteuning gezien voor HomeKit Secure Video, een beveiligde opnamedienst die gewoon deel uitmaakt van iCloud+, waar je waarschijnlijk al een abonnement op hebt. Helaas ondersteunt de S350 helemaal geen HomeKit, en ook geen Google Home. Dat is toch een gemis, en maakt het ook moeilijker om de camera goed te integreren in je slimme huis. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld niet instellen dat je lampen aangaan of je HomePod gaat loeien als er iemand binnenkomt.
Overigens is er wel een microSD-kaartlezer aanwezig, en kun je dus wél opgenomen beelden lokaal opslaan. Al moet je daarmee altijd hopen dat een inbreker dat kaartje niet weet te vinden – en dan helpt het niet dat hij pontificaal op de voorkant van de camera zit.
Conclusie
De Eufy S350 is op papier de ultieme beveiligingscamera: twee lenzen, 360 graden zicht, nachtzicht, een privacymodus voor als je thuis bent … Maar Eufy laat op softwarevlak veel steken vallen. Die zullen niet voor iedereen een dealbreaker zijn, maar wij wachten zelf op een forse update voordat we hem echt kunnen aanraden.
Praat mee
0