Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Eerste indruk: Mega Mall Story

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

iPhone | € 2,99 | Kairosoft | v.1.0.0 | 10,8MB

Afgelopen maandag kondigden we aan dat Mega Mall Story binnenkort in de App Store te vinden zou zijn. Dat gebeurde uiteindelijk veel sneller dan verwacht: gisteren al was de game plotseling te downloaden voor op de iPhone en de iPod touch. We zijn de game inmiddels aan het spelen en kunnen er kort en bondig over zijn: dit is weer zo’n spel dat ons úren van ons leven gaat kosten.

Maar nu wat uitgebreider: in Mega Mall Story is het de bedoeling dat je in een tijdspanne van 15 jaar een enorm vijfsterrenwinkelcentrum uit de grond stampt en dat je daar een onophoudelijke stroom van shopaholics over de vloer krijgt. Zover zijn we nu nog lang niet, maar onze eerste tevreden vaste klanten zijn inmiddels al wel gesignaleerd.

Je begint met een winkelcentrumpje met daarin alleen nog de hoogstnoodzakelijke shopjes. Meteen krijg je budget om zaakjes te laten bouwen: een groentewinkeltje bijvoorbeeld, of een bloemenzaak. Al snel komen de roltrapjes met daarop de eerste enthousiaste klanten in beweging. Na enkele klanten te hebben gehad, gaat een winkeltje een level omhoog. Dat betekent dat je de keuze krijgt om je winkel een betere kwaliteit te geven óf om de voorraden te vergroten. Beide aanpassingen hebben hun voordelen en het is aan jou om per situatie te evalueren welke verbetering je kiest. Klanten hebben zo hun eigen specifieke wensen en geven aan wat voor winkeltjes ze graag zouden zien in het winkelcentrum.


kooptip

Het is duidelijk dat ontwikkelaar Kairosoft goed heeft gekeken naar de plus- en minpunten van Tiny Tower. Er zit meer vaart in Mega Mall Story en overal op je schermpje lijkt wel iets te gebeuren. Daarnaast voelen de gedetailleerde graphics van Mega Mall Story als een frisse wind na de minimalistische retrostijl van Tiny Tower. Bovendien is er in Mega Mall Story een wereld om het gebouw heen. Zo kun je investeren in nabijgelegen bedrijfjes in de hoop dat de werknemers hun lunch kopen bij jouw bakkertje.

Tegen de tijd dat we groter zijn dan Hoog Catharijne komen we ongetwijfeld nog terug op deze game. Wil je het spel zelf al gaan spelen, dan kun je terecht in de App Store. Het spel kost € 2,99.