Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

DoggyDating: de leukste app voor honden (én hun baasjes!)

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Honden


Lees verder na de advertentie

Deze app is onschuldiger dan de naam in eerste instantie doet vermoeden. DoggyDating is geen Tinder voor je viervoeter waarbij fokkers massaal naar rechts vegen om nieuwe nestjes de wereld in te helpen. Het daten slaat in dit geval op het organiseren van gezellige speel- en uitlaatsessies voor je hond met andere hondenbezitters in de buurt. Met al meer dan 120 duizend downloads in Nederland en België is er altijd wel een geschikt speelkameraadje te vinden.

DoggyDating

DoggyDating

Om optimaal gebruik te maken van de app, maak je eerst een persoonlijk profiel aan. Hier kun je vervolgens je hond(en) aan toevoegen, met een korte beschrijving en informatie als het ras, de geboortedatum, het formaat … maar ook het gedrag en energieniveau. Zo kan iedereen checken of de honden wel een goede match opleveren. Een angstige oudere chihuahua wil je bijvoorbeeld niet laten spelen met een overenthousiaste rottweiler-pup. Onder het kopje DoggyDates ga je vervolgens op zoek naar geschikte dates, of je maakt er zelf een aan met je eigen voorwaarden. Leuk voor de hond om nieuwe vriendjes te maken, maar ook voor het baasje om sociale contacten op te doen.

Losloopgebieden, DoggyAlert

Je vindt in de app ook losloopgebieden in de buurt, kunt hulp vragen of geven aan andere hondenbezitters, en een DoggyAlert aanmaken. Is je hond er plots vandoor gegaan, dan krijgen baasjes in de buurt een melding. Je moet even door de ouderwetse interface en niet al te intuïtieve menu’s heen kijken, maar dan heb je ook een app waar de honden én hun baasjes zeker brood van lusten. Download DoggyDating gratis in de App Store.


kooptip

Deze review stond in iets andere vorm in iCreate 115:

 

Pluspunten

  • Héél veel speelkameraadjes voor je hond
  • Losloopgebieden in kaart gebracht

Minpunten

  • Ouderwetse interface