Terug naar DaVinci Resolve review: Veni, Vidi, DaVinci
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

DaVinci Resolve review: Veni, Vidi, DaVinci

Door Koen van Ekeren30 januari 2023 09:002 min. leestijd0

Niets staat je nog in de weg om een Hollywood-kaskraker te produceren met je iPad. De populaire videobewerker DaVinci Resolve – al jaren een begrip in de filmwereld – heeft sinds kort namelijk een ­iPadOS-versie. De app is gratis en is beschikbaar voor alle recente iPads, maar heeft hij functies die zelfs een hit zijn in de Hollywood-studio’s? Je leest het in deze DaVinci Resolve review.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

DaVinci Resolve review

DaVinci Resolve review

We waren al bekend met de desktopversie van DaVinci Resolve. Die app maakte zoveel indruk, dat we er twaalf pagina’s aan wijdden in een oudere uitgaven van ons tijdschrift. We wisten dus wat we konden verwachten qua kracht en mogelijkheden – en waren toch verbaasd over hoe goed deze app op de iPad werkt.

Het eerste dat opvalt, is dat de app precies lijkt op de desktopversie. Ken je DaVinci Resolve al, dan vind je er dus snel je weg. Voor een beginnende ­video-editor die nog geen ervaring heeft met DaVinci kan de interface een beetje overweldigend zijn, omdat de app veel functies heeft. Toch is DaVinci vanwege de gebruiksvriendelijkheid geschikt voor zowel de beginner die een huisdierfilm monteert, als de professional die de hand legt aan een Netflix-productie.

DaVinci Resolve review

Iets minder uitgebreid is de iPad-versie (nog) wel. In plaats van zeven werkruimten heeft de iPadOS-app er twee, al zijn dat ook de belangrijkste: Cut en Color. De eerste gebruik je om clips achter elkaar te zetten, overgangen en titels toe te voegen en meer.

Color is een toegewijde pagina voor het corrigeren van kleur, een functie waar ze in de studio’s van Hollywood dus zo gek op zijn. Alle color grading-functies van de desktopversie van DaVinci zijn aanwezig op de iPad. En met het touchscreen en de Apple Pencil voelt het allemaal nog intuïtiever aan.

Dit missen we nog

Wat je vooral nog mist? Dat zijn de Fusion-pagina (voor 3D-effecten en motion graphics) en de Fairlight-pagina (voor geavanceerde audiobewerkingssoftware). We verwachten dat de ontwikkelaars deze binnenkort toevoegen.

Een ander gemis is het ontbreken van ­iCloud-synchronisatie. Even beginnen op de iPad en verder werken op de Mac zit er dus niet in, tenzij je professionele hardware aanschaft voor netwerkopslag. Een minpuntje, maar een paar updates van DaVinci verder en voor video-editing hebben we geen Mac meer nodig.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar