Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Cifra Club Tuner: handig stemapparaat op Apple Watch

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Cifra Club tuner


Lees verder na de advertentie

Stemapparaten, of tuners, zijn een van die apparaten die door de smartphone grotendeels overbodig zijn gemaakt. De meeste muzikanten zijn één app verwijderd van een zuiver instrument. Maar nog handiger dan een app op je iPhone, is een stemapparaat op je Apple Watch. De app Cifra Club Tuner is daarbij onze favoriet.

Cifra Club Tuner voor de iPhone

De App Store staat vol met veelal gratis tuner apps voor de iPhone. Eerder tipten we Karang al, dat zelfs de zes snaren van een gitaar tegelijk stemt. En ook Apple heeft in zijn gratis app Muziekmemo’s een stemapparaat ingebouwd. De app Tuner is de volgende in de rij, met één grote bonus: een Apple Watch-app.

Gitaar stemmen op iPhone

De iPhone-app laat je kiezen tussen een chromatische tuner, of snaar voor snaar. Bij de eerste kun je op elke denkbare noot stemmen, bij de tweede hoor je per snaar hoe hij moet klinken, en zie je hoe dit verhoudt tot wat jij speelt. 

Andere snaarinstrumenten stemmen

Naast de standaardstemming kun je ook kiezen voor een alternatief; een halve toon lager of drop D bijvoorbeeld. Ook kun je andere snaarinstrumenten kiezen, zoals een banjo, viool of ukelele. Deze opties zitten echter allemaal achter de in-app aankoop van niet minder dan € 19,99. Een beetje veel van het goede wat ons betreft; vooral omdat de chromatische tuner eigenlijk al elk instrument kan stemmen.

Stemapparaat op Apple Watch


kooptip

Cifra Club Tuner Apple Watch

Zoals gezegd is de belangrijkste functie van Tuner het stemapparaat op Apple Watch. Al muziek makend is de iPhone immers niet altijd binnen handbereik. Tuner geeft je de chromatische tuner op je pols. Speel (of zing) een noot en het lijntje geeft heel duidelijk aan of de noot te hoog of te laag is. Eenvoudiger en duidelijker kan het eigenlijk niet. 

Pluspunten

Minpunten