Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Chromecast met Google TV review: voor de fanatieke bingewatcher

Auteur: Piet-Jan Lentjes
0 reacties
Chromecast met Google TV

Tegenwoordig zijn er steeds meer streamingdiensten, en als je graag series en films kijkt, heb je natuurlijk een abonnement op Netflix, Disney+, HBO Max en nog veel meer. Maar het wordt al snel vervelend dat je elke keer de apps individueel moet starten om je favoriete serie te zien. Ook wanneer je niet weet op welke streamingdienst een bepaalde film staat, ben je al snel door alle apps aan het bladeren. Irritant! In deze review lees je of de Google Chromecast 4K met Google TV een uitkomst is.

Instellen is (toch niet) zo gepiept

Het instellen van de Google Chromecast lijkt op het eerste gezicht zo gepiept. Je steekt het uiteinde met de HDMI-aansluiting in je televisie en de andere kant stop je met de meegeleverde usb-c-adapter in het stopcontact. Daarna zet je de tv aan en schakel je over naar het juiste HDMI-kanaal. Pak de Chromecast-afstandsbediening erbij en stel de Chromecast in met de Google Home-app op je iPhone (het kan ook omslachtiger via de televisie).

Vervolgens geef je aan welke streamingdiensten je hebt: Chromecast heeft ondersteuning voor bijna alle bekende namen. We zeggen “bijna”, want het viel op dat de app voor Apple Music ontbrak. Het is wel mogelijk om met deze dienst naar muziek te luisteren, maar dan moet je Apple Music eerst via de Google Home-app aan je account linken. Heb je de diensten gekozen, dan worden de apps geïnstalleerd. Je moet nog wel inloggen bij alle apps van je gekoppelde diensten.

Aanbevelingen zijn ontzettend handig

Als je dan alles ingesteld hebt, laat Chromecast zijn voordelen zien. Je krijgt van alle gekoppelde filmdiensten een lijst met aanbevelingen. In het begin kloppen ze niet helemaal, maar hoe meer films je kijkt (en een ‘duimpje omhoog’ geeft), hoe beter de aanbevelingen worden. Met de spraakassistent op de afstandsbediening kun je dan opdrachten geven als ‘Kijk The Gray Man’ of ‘Speel Stranger Things seizoen 4 aflevering 3’, wat allemaal verrassend goed werkt.

Apps-perikelen

Met de Chromecast krijg je ook toegang tot de Play Store. Hierin vind je allerlei soorten apps – waaronder games – maar je merkt al snel dat dit niet de hoofdtaak van het apparaatje is. Zoek je bijvoorbeeld naar ‘Angry Birds in de Play Store’, dan zie je als resultaat een lijst met YouTube­-video’s. Pas wanneer je naar het tabblad met apps gaat, daarna ‘Zoeken naar apps en games’ kiest en een zoekopdracht start, krijg je de games te zien. Maar ook dan staan je favoriete apps er vaak niet tussen.

Chromecast met Google TV review: conclusie

Kijk je veel series en films van verschillende streamingdiensten? Dan is de Google Chromecast 4K met Google TV voor jou gemaakt. Heb je een oude televisie en wil je die gebruiken om alleen te Netflixen? Dan volstaat een oudere generatie Chromecast ook prima

Pluspunten

  • Aanbevelingen overzichtelijk bij elkaar.
  • Chromecast reageert vlot.
  • Afstandsbediening.

Minpunten

  • Installatie duurt lang.
  • Knoppen werken niet in alle apps hetzelfde.
  • Omslachtig linken van sommige apps.