Terug naar CapCut: videobewerking voor echte TikTok-fanaten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

CapCut: videobewerking voor echte TikTok-fanaten

Door Maurice Snijders11 november 2021 12:002 min. leestijd0

CapCut is speciaal ontwikkeld als aanvulling op de basisfuncties voor videobewerking van TikTok. Je past je video’s aan met filters, stickers, achtergrondmuziek en effecten. Of splits je video’s, keer ze om of verander de afspeelsnelheid. Je kunt de resolutie wijzigen, of een HDR-video genereren.

Ook is het mogelijk om een of meerdere foto’s te animeren tot korte video’s. Of je combineert foto’s met video’s. De mogelijkheden zijn eindeloos. Al deze functies zijn bovendien heel gebruiksvriendelijk en staan garant voor avondenlang experimenteren.

Capcut

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Muziek, filters en effecten

CapCut bevat een behoorlijk aardige collectie rechtenvrije muziek en geluidseffecten. Invoegen is heel eenvoudig, net als het verschuiven van het geluidsspoor naar de juiste positie. Ook in- en uit-faden van muziek is kinderspel.

De sfeer, kleur of stijl van het beeld pas je aan met de meegeleverde filters. Zo geef je je video bijvoorbeeld een retro-look, of zet je ze om in zwart-wit. Verder zijn er flink wat effecten om uit te kiezen, verdeeld in categorieën als Emotions, Image, Body, Surroundings, Headwear, Decorations en Hands. Door op een effect te tikken, zie je direct wat de uitwerking is op je video. Dat helpt enorm met het maken van de juiste keuze.

Voeg desgewenst nog tekst toe, pas de kleuren en het contrast aan, of voeg een masker toe waarmee je eenvoudig een uitsnede van het beeld realiseert.

Beperkingen

Een van de weinige beperkingen van CapCut kom je tegen bij het omkeren van video’s. Dat werkt over het algemeen namelijk alleen echt goed met korte filmpjes, omdat het nogal wat rekenkracht kost. In het ergste geval krijg je dus te maken met een vastloper. Dit is dus ook afhankelijk van de iPhone of iPad die je gebruikt. Daarnaast eindigt elke video met het logo van CapCut. Aan de andere kant is de app helemaal gratis en zijn alle features ook gratis te gebruiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar