Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Canal Digitaal review: modern televisie kijken voor weinig

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Canal Digitaal review

Een traditioneel tv-pakket bij een provider is niet nodig: televisie kijken kan via internet. Met de online tv-dienst Canal Digitaal kijk je niet alleen voordelig op moderne wijze naar televisie, maar de dienst geeft je ook toegang tot alle Eredivisie-wedstrijden, films en series en meer.

Lees verder na de advertentie

TV kijken met Canal Digitaal

Geen mediabox of coaxkabels, maar direct kijken via internet: we probeerden het een maand uit met Canal Digitaal. De dienst kun je één week gratis uitproberen. Ook daarna blijft het abonnement betaalbaar, met 14,95 euro per maand.

Canal Digitaal biedt een moderne manier om traditionele televisie te kijken. Meer dan 60 zenders worden samengebracht in één app, die beschikbaar zijn op je televisie, iPhone, iPad en Mac. Bovendien krijg je er allerlei andere content bij. De films en series van Canal+ bijvoorbeeld, en alle ESPN-zenders voor Eredivisie-voetbal.

Abonneren

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ideaal is dat je de online tv-dienst een week gratis mag uitproberen. Dit werkt gemakkelijk en snel; binnen enkele minuten heb je toegang tot de content van Canal Digitaal. Dit is hoe het werkt.

  1. Navigeer naar https://livetv.canaldigitaal.nl/ en klik op ‘Gratis registratie’.
  2. Kies ‘Start je gratis week’.
  3. Vul je persoonlijke gegevens in.
  4. Doe een 1-cent betaling als verificatiemethode.

Om jezelf te verifiëren is het nodig om eenmalig één cent uit te geven. Zeg je binnen de week proeftijd op, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Ben je enthousiast, dan wordt het abonnement na een week automatisch omgezet in het reguliere abonnement van € 14,95 per maand.

TV kijken

Online TV kijken kan zo’n beetje op alle mogelijke manieren. Oké, buiten een coax-kabel of tv-kastje om dan – gelukkig maar. Het meest keken we via een app op de smart tv. Die is beschikbaar op recente televisies (vaak 2018 of nieuwer) van Samsung, LG, Sony en andere televisiemerken. Een app op de Apple TV is er ook.

Ben je onderweg of wil je sport kijken op je tweede scherm, dan kun je de televisiezenders ook streamen op de iPhone of iPad. Met deze apps is het ook mogelijk om de content naar een televisiescherm te casten, via een Chromecast of AirPlay.

De interface van Canal Digitaal ziet er Netflix-achtig (en dus vertrouwd) uit. Hier valt qua content veel te kiezen. Allereerst de televisiezenders, waarvan er 65 beschikbaar zijn. Uitzendingen live zien kan, maar on demand kijken (dat doen we anno 2023 toch wat liever) werkt ook. Zo kijk je een gemiste uitzending tot 7 dagen terug. Programma’s opnemen kan bij de meeste zenders ook, waarbij je de uitzendingen opslaat in de cloud. Zo zijn de uitzendingen 3 maanden na de gemaakte opname terug te kijken, ook als je offline bent. Jammer is dat je de reclames niet kunt doorspoelen, maar dat is bij andere online tv-diensten niet anders. Heb je een Nederlands adres, dan zijn de programma’s ook in andere EU-landen te zien.

Alle ESPN-zenders

Met online televisie heb je vaak meer keuze uit programma’s en kanalen dan bij een traditioneel tv-pakket. Zo ook bij Canal Digitaal, waar je bijvoorbeeld toegang krijgt tot het complete aanbod van ESPN. Dit zijn de zenders ESPN 1, ESPN 2, ESPN 3 en ESPN 4.

ESPN kijken op Canal Digitaal

Bij veel providers wordt ESPN 1 gratis aangeboden, maar voor de andere kanalen (waar vaak juist de interessantste Eredivisie-wedstrijden op worden uitgezonden) heb je een ESPN-compleet abonnement nodig. Bij Ziggo kost dit € 17,95 per maand, bij KPN betaal je maandelijks € 12,99 extra. Bij Canal Digitaal zitten deze zenders er dus al bij in.

Een ander extraatje zijn de films, series en documentaires. Het aanbod is niet zo overweldigend als bij Netflix, maar met de meer dan 150 series heb je de online dienst voorlopig niet uitgespeeld. Er is content van BBC First, The History Channel, National Geographic en Nederlandse en Belgische series. Dit aanbod wordt regelmatig aangevuld.

Canal Digitaal review: conclusie

Canal Digitaal is een moderne en betaalbare manier om televisie te kijken via internet. Met meer dan 60 televisiezenders, alle Eredivisie-wedstrijden en een uitgebreid aanbod aan films, series en documentaires, biedt Canal Digitaal veel meer keuze dan een traditioneel tv-pakket bij een provider. Het abonnement is gemakkelijk en snel af te sluiten en je krijgt een gratis proefperiode van een week. Je kunt Canal Digitaal kijken via een app op je smart tv, Apple TV, iPhone of iPad, en de interface is gebruiksvriendelijk. Zo is Canal Digitaal is een goede keuze voor wie op zoek is naar een moderne en betaalbare manier om televisie te kijken, zonder dat je daarbij inlevert op keuze of kwaliteit.

Pluspunten

  • Betaalbaar
  • Veel zenders
  • Inclusief ESPN

Minpunten

  • Goed internet is nodig