Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews iPhone

Calisteniapp review: sportschool voor buiten

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Calisteniapp review

Zoek je regelmatig naar demonstratievideo’s en work-outs voor de sport calisthenics? Dan hebben wij wellicht de juiste app voor je gevonden: je ontdekt het in deze Calisteniapp review.

Calisteniapp review

Mijn relatie met mijn abonnement bij de sportschool is ingewikkeld. In de winter ben ik er heel blij mee, maar in de zomer … Dan ben ik toch liever in de buitenlucht aan het sporten in plaats van in een muffe sportschool. En daarvoor is de sport calisthenics uitgevonden. Deze sport ontstond in New York, waar atleten hun benauwde sportscholen de rug toekeerden en in plaats daarvan bijeenkwamen op speelplaatsen en recreatieterreinen. Met behulp van hun eigen lichaamsgewicht en de daar opgestelde banken en stangen trainden ze niet minder efficiënt dan voorheen.

Met een iPhone-app als Calistheni Parks krijg je al geschikte plaatsen voorgeschoteld, maar belangrijker is deze app: Calisteniapp. Deze geeft je namelijk uitleg over de basisprincipes van de oefeningen, demonstreert ze in video’s en stelt work-outs samen voor beginners, gevorderden en ervaren sporters.

apps_139

De gratis versie van Calisteniapp beperkt het aantal leerprogramma’s tot tien per dag, maar niet de oefeningen zelf. Met een beetje ervaring en de hulp van een filter stel je een individuele work-out samen en bepaal je zelf de duur en het aantal herhalingen voor elke oefening. Beginners vinden wisselende uitdagingen voor verschillende conditieniveaus een goede manier om de sport te leren kennen.

Wil je daarentegen een gericht opleidingsprogramma, dan heb je een abonnement nodig. Dat kost met een prijs van 30 euro per jaar gelukkig maar een fractie van een jaarabonnement bij de sportschool.

Pluspunten

Minpunten