Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

BLOX: bitcoins kopen en verkopen

Auteur: Sven Lamers
5 reacties
BLOX


Lees verder na de advertentie

Hoe wisselvallig de koers van bitcoin ook is, het is veilig om te zeggen dat de digitale munt niet meer weg te denken is uit de (financiële) wereld. Het blijft aantrekkelijk om in bitcoin en andere cryptovaluta te investeren en er mogelijk een grote winst mee te behalen. Maar je hebt natuurlijk wel een betrouwbare partij ofwel ‘wisselkantoor’ nodig voor het kopen van cryptocurrency. Dat is bijvoorbeeld de Nederlandse app BLOX, waar je onder meer Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Ripple kunt kopen.

Zo werkt BLOX

Nadat je BLOX hebt gedownload, maak je een account aan in de app en vervolgens koop je tegoed met een creditcard, iDEAL of via overboekingen vanaf je bankrekening. Het opwaarderen werkt een beetje zoals met een OV-chipkaart. Het tegoed kun je vervolgens inruilen voor verschillende digitale munten. Zoals gezegd niet alleen bitcoins, maar ook Ether of Litecoin. Daarnaast bevat de app handige statistieken om de prijs te analyseren en je krijgt een wekelijkse update met de opvallendste gebeurtenissen in cryptoland. Mooi is daarbij dat BLOX niet strooit met allerlei moeilijke begrippen, maar alles in duidelijke taal uitlegt. Zoals de makers van de app zelf zeggen: ‘Zelfs onze oma’s snappen het.’

Erg gemakkelijk

Nog een groot voordeel van BLOX is dat je niet ingewikkeld een ‘wallet’ (portemonnee voor Bitcoins) hoeft te hebben, maar dat je je digitale geld gewoon bij BLOX zelf beheert. Dat maakt het veel toegankelijker om bitcoins of andere cryptovaluta te hebben, want geloof ons, zelf een wallet beheren is een flinke klus.

Kortom, met BLOX wordt Bitcoin kopen erg gemakkelijk – net zo gemakkelijk dan een overboeking doen in de app van je bank.


kooptip

Je downloadt BLOX in de App Store.