Terug naar Ontvang post van de overheid in de Berichtenbox app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Ontvang post van de overheid in de Berichtenbox app

Door Laura Grootaarts15 oktober 2018 15:452 min. leestijd0

‘Geachte heer, mevouw, persoon. Er is een nieuw bericht in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Moet u zeker even lezen, want het is superbelangrijk. Waar u de Berichtenbox vindt? Nou, dat zoekt u maar lekker zelf uit. Beetje proactief graag! We voegen nóóit linkjes toe aan onze mails, want dan zouden anderen uit onze naam phishing-mails kunnen versturen. Als u de Berichtenbox gevonden heeft, moet u nog wel even uw 27-cijferige DigiD-code ophoesten. Lukt wel toch? Toedels, de inspecteur.’

Nieuwe Berichtenbox app

Berichtenbox app Mijnoverheid

Het is misschien niet zo heel verwonderlijk dat post van de overheid in de Berichtenbox vaak pas na een jaar of soms ook helemaal niet gelezen wordt. Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops probeert het de 7,5 miljoen gebruikers van de Berichtenbox nu gemakkelijker te maken door middel van een app. Mensen zijn zich dan sneller bewust van een nieuw bericht en het is ook gemakkelijker om de berichten te bekijken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Als je de app voor de eerste keer opstart, moet je eenmalig inloggen met je DigiD. Geen probleem, want daar heeft diezelfde overheid een DigiD-app voor zodat je die onmogelijke code niet meer hoeft te onthouden. Helaas: de Berichtenbox-app is hier nog niet klaar voor en je moet ouderwets inloggen. In het vervolg is een pincode voldoende. Helaas werkt het niet met Face ID of Touch ID.

Te beperkt

Je kunt in de app je berichten lezen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Berichten verwijderen kan niet. Gearchiveerde berichten inzien en instellingen aanpassen al evenmin, voor dat soort zaken moet je toch echt weer naar de site. Vaak word je vanuit de berichten weer verder geloodst naar een ander overheidsorgaan en moet je wederom inloggen met DigiD.

De versnippering staat me tegen. Waarom niet gewoon één app met daarin alle bij Berichtenbox aangesloten organisaties (292 in totaal) bij elkaar? Het is de bedoeling dat de app er in de toekomst nog wat functies bij krijgt, maar er zijn nog veel stappen te zetten.

Plus
  • Je berichten inzien is gemakkelijker
Min
  • Vanzelfsprekende functies ontbreken nog
  • Werkt niet samen met de DigiD-app
Bekijk deze app
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar