Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Mail

Ontvang post van de overheid in de Berichtenbox app

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Berichtenbox app Mijnoverheid


Lees verder na de advertentie

‘Geachte heer, mevouw, persoon. Er is een nieuw bericht in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Moet u zeker even lezen, want het is superbelangrijk. Waar u de Berichtenbox vindt? Nou, dat zoekt u maar lekker zelf uit. Beetje proactief graag! We voegen nóóit linkjes toe aan onze mails, want dan zouden anderen uit onze naam phishing-mails kunnen versturen. Als u de Berichtenbox gevonden heeft, moet u nog wel even uw 27-cijferige DigiD-code ophoesten. Lukt wel toch? Toedels, de inspecteur.’

Nieuwe Berichtenbox app

Het is misschien niet zo heel verwonderlijk dat post van de overheid in de Berichtenbox vaak pas na een jaar of soms ook helemaal niet gelezen wordt. Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops probeert het de 7,5 miljoen gebruikers van de Berichtenbox nu gemakkelijker te maken door middel van een app. Mensen zijn zich dan sneller bewust van een nieuw bericht en het is ook gemakkelijker om de berichten te bekijken.

Als je de app voor de eerste keer opstart, moet je eenmalig inloggen met je DigiD. Geen probleem, want daar heeft diezelfde overheid een DigiD-app voor zodat je die onmogelijke code niet meer hoeft te onthouden. Helaas: de Berichtenbox-app is hier nog niet klaar voor en je moet ouderwets inloggen. In het vervolg is een pincode voldoende. Helaas werkt het niet met Face ID of Touch ID.

Te beperkt

Je kunt in de app je berichten lezen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Berichten verwijderen kan niet. Gearchiveerde berichten inzien en instellingen aanpassen al evenmin, voor dat soort zaken moet je toch echt weer naar de site. Vaak word je vanuit de berichten weer verder geloodst naar een ander overheidsorgaan en moet je wederom inloggen met DigiD.


kooptip

De versnippering staat me tegen. Waarom niet gewoon één app met daarin alle bij Berichtenbox aangesloten organisaties (292 in totaal) bij elkaar? Het is de bedoeling dat de app er in de toekomst nog wat functies bij krijgt, maar er zijn nog veel stappen te zetten.

Pluspunten

  • Je berichten inzien is gemakkelijker

Minpunten

  • Vanzelfsprekende functies ontbreken nog
  • Werkt niet samen met de DigiD-app