Terug naar BeReal review: niet het perfecte plaatje
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

BeReal review: niet het perfecte plaatje

Door Laura Grootaarts23 november 2022 09:002 min. leestijd0

BeReal is bezig aan een stevige opmars: zo’n één op de drie jongeren heeft de selfie-app inmiddels op zijn of haar telefoon staan. Met cijfers als dit werden wij ook nieuwsgierig, dus moesten we de app wel testen. Wat we er nou precies van vinden? Dat lees je in deze BeReal review.

BeReal review


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

BeReal review

Het concept van de app is simpel. Gebruikers krijgen dagelijks allemaal op hetzelfde moment een pushnotificatie: maak een foto van dat waar je nu mee bezig bent en deel hem met de rest van de mensheid (of uitsluitend je vrienden). De andere camera van je iPhone maakt tegelijkertijd automatisch een selfie. Je hebt twee minuten de tijd – te kort om het perfecte plaatje in scène te zetten.

In BeReal is het de bedoeling dat je foto’s zo spontaan mogelijk zijn, en er zijn geen filters of andere bewerkopties om je te redden. Een tegenbeweging tegen de perfect gepolijste plaatjes op Facebook en Instagram, waarop iedereen een waanzinnig spannend leven lijkt te hebben. Even scrollen door BeReal laat een iets realistischer beeld zien.

Op mijn tijdlijn zie ik iemand die boodschappen doet, een selfie op een openbaar toilet en toetsenborden, héél veel groezelige toetsenborden. Je ziet andermans foto’s pas als je zelf ook een foto plaatst. Dat mag overigens ook ná die twee minuten, maar dat is valsspelen.

Ik vind het een leuke manier om eens écht een inkijkje te krijgen in het leven van vrienden en familie. En van mij mag het zelfs nog een stukje ‘realer’: je post binnen twee minuten, of anders maar niet. Dat is nou net het punt van de app.

Op dit moment krijg je de meldingen altijd op christelijke tijdstippen, maar ook dat mag wat mij betreft overboord. Ik zou graag juist wat meer foto’s zien van gekke tijdstippen. Daarvoor wil ik best met mijn slaaphoofd op de foto.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar