Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

BeReal review: niet het perfecte plaatje

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
BeReal review

BeReal is bezig aan een stevige opmars: zo’n één op de drie jongeren heeft de selfie-app inmiddels op zijn of haar telefoon staan. Met cijfers als dit werden wij ook nieuwsgierig, dus moesten we de app wel testen. Wat we er nou precies van vinden? Dat lees je in deze BeReal review.

BeReal review

Het concept van de app is simpel. Gebruikers krijgen dagelijks allemaal op hetzelfde moment een pushnotificatie: maak een foto van dat waar je nu mee bezig bent en deel hem met de rest van de mensheid (of uitsluitend je vrienden). De andere camera van je iPhone maakt tegelijkertijd automatisch een selfie. Je hebt twee minuten de tijd – te kort om het perfecte plaatje in scène te zetten.

In BeReal is het de bedoeling dat je foto’s zo spontaan mogelijk zijn, en er zijn geen filters of andere bewerkopties om je te redden. Een tegenbeweging tegen de perfect gepolijste plaatjes op Facebook en Instagram, waarop iedereen een waanzinnig spannend leven lijkt te hebben. Even scrollen door BeReal laat een iets realistischer beeld zien.

Op mijn tijdlijn zie ik iemand die boodschappen doet, een selfie op een openbaar toilet en toetsenborden, héél veel groezelige toetsenborden. Je ziet andermans foto’s pas als je zelf ook een foto plaatst. Dat mag overigens ook ná die twee minuten, maar dat is valsspelen.

Ik vind het een leuke manier om eens écht een inkijkje te krijgen in het leven van vrienden en familie. En van mij mag het zelfs nog een stukje ‘realer’: je post binnen twee minuten, of anders maar niet. Dat is nou net het punt van de app.

Op dit moment krijg je de meldingen altijd op christelijke tijdstippen, maar ook dat mag wat mij betreft overboord. Ik zou graag juist wat meer foto’s zien van gekke tijdstippen. Daarvoor wil ik best met mijn slaaphoofd op de foto.

Pluspunten

Minpunten