Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Belkin Soundform True Wireless Earbuds: goedkoop, maar geen goedkoop geluid

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Belkin


Lees verder na de advertentie

Vooraf aan deze review eerst een bekentenis van de auteur. Ik had geen hoge verwachtingen van de Belkin Soundform True Wireless. Tegenwoordig verschijnen er zo veel draadloze oordopjes dat het moeilijk is om überhaupt het overzicht te houden. Als audiomerk móét je tegenwoordig wel een concurrent voor Apple’s AirPods hebben en de afgelopen passeerden een hoop draadloze oordopjes de revue in iCreate. Zo nu en dan duiken er echter ook merken op waarvan je absoluut geen oordopjes zou verwachten.

Bijvoorbeeld van Belkin. Dat bedrijf is vooral bekend vanwege zijn hoogwaardige hoesjes, kabels en opladers voor Mac, iPhone en iPad. Onder het submerk Soundform is Belkin echter ook actief op de markt van audio. De nieuwste telg zijn de Belkin Soundform True Wireless. En de grote vraag is: kan Belkin ook audio?

Wil je op de hoogte worden gehouden van andere coole producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!


kooptip

Belkin Soundform True Wireless Earbuds

Belkin Soundform True Wireless: de feitjes op een rij

In principe lijken de oordopjes van Belkin op vrijwel alle andere draadloze dopjes van tegenwoordig, die op hun beurt allemaal heel goed naar de AirPods van Apple hebben gekeken. Dus, wat krijg je? Uiteraard twee oordopjes, met een oplaadcase en een oplaadkabel. Opvallend is dat de in-ear dopjes vrij compact zijn in vergelijking met veel andere producten. De rest klinkt daarentegen wel bekend. Ze houden het vijf uur vol op een acculading, met de case luister je in totaal 24 uur. Er zijn twee kleuren beschikbaar, wit en zwart. Maar het meest opvallend is wellicht de prijs. De Belkin Soundform True Wireless krijg je al voor 59,99 euro. Hiermee horen ze bij de goedkoopste compleet draadloze oordopjes die we ooit getest hebben.

Zo zitten ze

Bij draadloze oordopjes vinden we drie factoren het belangrijkst voor de beoordeling. Hoe goed zitten ze, hoe goed klinken ze en hoe gemakkelijk gaat de bediening? Zoals gezegd gaat het bij de True Wireless Earbuds van Belkin om in-ear dopjes. Vooral bij deze is het van groot belang dat ze perfect in je oor passen. Te kleine dopjes maken het geluid slechter, te grote zorgen voor een vervelend drukgevoel in je oor. Positief is dat Belkin drie verschillende opzetstukjes meelevert voor de perfecte pasvorm. Nadat je hebt uitgevogeld hoe je de Belkin precies in je oren moet stoppen, zitten ze behoorlijk goed. Het zijn geen AirPods Pro, maar vooral de compacte vorm zorgt voor een aangenaam gevoel.

Belkin Soundform True Wireless Earbuds

Zo klinken ze

Met de geluidskwaliteit is absoluut niets mis, de geluidskwaliteit is vergelijkbaar met de gewone AirPods van Apple. Het enige probleem is dat de bas erg afhankelijk is van een perfecte zit in je oor. Vooral wanneer je veel beweegt, kan het gebeuren dat ze niet perfect afsluiten en dan mis je de lagere frequenties bijna volledig. Over het afsluiten gesproken: ondanks dat er geen actieve ruisonderdrukking in de Belkin-dopjes zit ingebouwd, worden omgevingsgeluiden relatief goed weggefilterd.

Zo bedien je ze

Ten slotte het bedienen. Net als de AirPods maken de Belkin gebruik van tikken op de oordopjes in je oor. Met een enkele tik regel je het volume, twee keer tikken voor play/pauze (helaas stopt de muziek niet als je de dopjes uit je oor haalt) en drie keer tikken om nummers te skippen. Voor onze smaak zijn de dopjes ietwat te gevoelig voor tikken, daarnaast is drie keer tikken voor het volgende nummer iets te omslachtig. Maar het volume zonder Siri kunnen regelen? Echt een pluspunt ten opzichte van de AirPods.

Conclusie

Voor goede draadloze oordopjes hoef je tegenwoordig echt niet meer de hoofdprijs te betalen. De Belkin Soundform True Wireless Earbuds klinken en zitten prima, en zijn heel betaalbaar. Je haalt ze bijvoorbeeld bij Bol.com.

Pluspunten

  • Goed geluid
  • Zitten prima

Minpunten

  • Aanraakbediening iets te gevoelig