Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Asus ZenScreen MB249C: mobiele monitor van 24 inch

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
Asus ZenScreen MB249C

De ZenScreen-serie bestaat uit mobiele monitoren van 15,6-inch of kleiner, maar met de MB249C heeft Asus ook een 24 inch-model toegevoegd. We vertellen je wat je mag verwachten voor de aanschafprijs van zo’n 400 euro.

Lees verder na de advertentie

De meegeleverde voet van de ZenScreen MB249C kun je op een bureau monteren, waarna je de monitor er eenvoudig op vastklikt en er ook weer vanaf haalt. Met de steun aan de achterkant kun je de monitor overal schuin neerzetten, wat wel weer handig is voor een portable monitor.

ZenScreen MB249C: dit neem je met je mee

De Asus ZenScreen MB249C heeft een mat full-hd IPS-display. De maximale helderheid is 250 cd/m² en de contrastratio bedraagt 1000:1. Met een responstijd van 5 ms is de monitor niet echt geschikt om mee te gamen, maar daar is hij sowieso niet voor bedoeld. Ook de luidsprekers van 2 × 1W zijn niet echt geschikt voor games en muziek luisteren, maar voor bijvoorbeeld een Teams-vergadering is het zeker voldoende.

De monitor heeft het energielabel D. Met maximale helderheid bedraagt het energieverbruik zo’n 16 watt. Wil je dit beperken, dan kun je de eco-modus inschakelen. het scherm wordt dan wat donkerder en daardoor wordt het energieverbruik verlaagt tot zo’n 10 watt.

kooptip

Aansluitingen en menu

side

De Asus ZenScreen MB249C heeft niet meer aansluitingen dan noodzakelijk, maar dat is ook voldoende. Aan de linkerkant vind je een hdmi-aansluiting, een usb C-poort, een koptelefoonuitgang en een voedingsingang. Op de usb C-poort kun je een MacBook aansluiten en op de hdmi-poort een willekeurige audio/video-bron. De usb C-poort is bovendien voorzien van 60-watt Power Delivery, zodat je er ook mee kunt opladen.

Het menu bedien je met vier knoppen aan de rechterkant. Daar kun je onder meer het beeld verscherpen en het zwartniveau instellen. Je kunt ook de kleurtemperatuur instellen op Koel, Normaal of Warm, of je creëert je eigen instelling. Erg handig is dat je de instellingen kunt opslaan in een van de vier beschikbare profielen. Zo stel je voor elke (werk)plek een afzonderlijk profiel met bijbehorende instellingen samen.

Conclusie

De Asus ZenScreen MB249C is een uitstekende monitor voor huis-, tuin-, keuken- en kantoorgebruik. Het is handig dat je de monitor relatief makkelijk meeneemt naar deze verschillende plekken, maar tegelijkertijd is 24 inch toch echt te groot om elke dag ver te vervoeren.

Pluspunten

  • Vier profielen met instellingen
  • Usb-c met Power Delivery

Minpunten

  • Te groot om regelmatig mee te nemen