Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews iPhone

AppRaven review: voor de eksters onder ons

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AppRaven review

Een plek waarop je snel nieuwe apps en goede deals kunt vinden? Ooit was de App Store daar perfect voor, maar inmiddels komen ook hier constant dezelfde opties voorbij. Daarom hebben we eens goed naar een alternatief gezocht. Uiteindelijk vonden we AppRaven – in deze review lees je of we hier wél tevreden mee zijn.

AppRaven review

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben geen fan van de huidige App Store. Vroeger was het nog een soort schatkamer waarin je diep weg kon duiken en zo nu en dan een (ruwe) diamant vond. Tegenwoordig is het allemaal veel te gepolijst. Sommige apps en ontwikkelaars worden je enorm opgedrongen – in Apple’s themalijstjes zie ik dezelfde namen keer op keer voorbijkomen. Er zijn inmiddels bijna 1,8 miljoen apps, maar zie ze maar eens allemaal te vinden.

Een tijd terug liep ik tegen de app AppRaven aan – ik geloof dat ik hem ontdekte op ­Reddit – en sindsdien gebruik ik de gratis versie. Deze app is voor mij het startpunt voor het ontdekken van weer heel veel nieuwe iPhone-apps. In de kern is AppRaven een prijstracker. Je vindt hier apps die tijdelijk in de aanbieding zijn, of zelfs gratis. Ook raadpleeg je de prijsgeschiedenis van een app, zodat je zeker weet of dit het juiste moment is om toe te slaan, of dat je nog beter kunt wachten op een scherpere aanbieding.

Verdwalen in een schatkamer

Maar AppRaven is meer dan dat. Achter de app gaat een enorme community schuil, bestaande uit tienduizenden gebruikers. Die delen in AppRaven hun mening over apps en over de aanbiedingen. Wat dat betreft doet deze app sterk denken aan de ­aanbiedingen-app Pepper, die we bij iCreate ook al meer dan eens hebben aangestipt. Ook mogen gebruikers applijstjes opstellen rondom specifieke thema’s. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig actief bijdraag aan de community, maar vooral meelees (en de App Store plunder).

Een klein nadeel is dat de app wat chaotisch en overweldigend is – de makers ervan zijn nog volop bezig met de ontwikkeling ervan. Maar ja: wie wil er nu niet tijdelijk verdwalen in een schatkamer vol glimmende dingen?