Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple-poetsdoekje review: premium poetsen voor een flinke prijs

Auteur: Ward Edema
0 reacties
poetsdoekje

Toen we na het oktober-evenement van Apple een blik wierpen op de online Apple Store, moesten we toch even gniffelen. Naast geweldige nieuwe producten als de opnieuw ontworpen MacBook Pro en sterk verbeterde AirPods 3 was er nóg een product verschenen: een officieel poetsdoekje. We konden het niet laten, en hadden het Apple-poetsdoekje in ons virtuele winkelmandje gelegd voor een uitgebreide review. Want laten we eerlijk zijn: wie weet gaat Apple ons opnieuw verrassen.

Voordat we écht kunnen beginnen met deze review, moeten we het eerst hebben over de prijs van zo’n officieel Apple-poetsdoekje: maar liefst 25 euro. Voor dit bedrag moet hij wel érg speciaal zijn, want voor een fractie ervan vind je eindeloos veel doekjes om de vieze schermpjes van je iPhone en iPad schoon te maken.

Het duurde maar liefst drie maanden voordat we het Apple-poetsdoekje in handen kregen. En nee, dit kwam niet door een stiekeme chip in de stof die door het chiptekort slecht leverbaar is, maar simpelweg door de immense populariteit van het doekje. De ‘unboxing experience’ was in ieder geval het wachten waard.

Zoals we gewend zijn van Apple is het doekje onnodig mooi verpakt, compleet met het bekende groene lipje om de verpakking te openen, en een extra kaartje met informatie over hoe en waarvoor je het doekje kunt gebruiken.

Het poetsdoekje zelf bestaat uit twee lagen ontzettend zachte stof, en voelt premium aan – voor zover dit bij een poetsdoekje mogelijk is. In een hoekje is subtiel het­ Apple-logo verwerkt, zodat iedereen weet dat jij hét ­Apple-poetsdoekje hebt.

Apple-poetsdoekje review

Hoe poetst-ie?

Het draait uiteindelijk natuurlijk maar om één ding: hoe goed maakt hij je scherm schoon? Het zal je misschien verbazen, maar door de zachtere textuur werkt hij wel degelijk beter dan een ­gemiddeld microfiber-doekje. Het poetsen gaat iets stroever dan we gewend zijn, maar het resultaat is hierdoor ook beter. Bovendien is het poetsdoekje vrij groot, waardoor ook grotere schermen gemakkelijk schoon te maken zijn.

Het lijkt ook alsof het poetsdoekje zelf minder snel vies wordt dan de meeste doekjes. En mocht hij toch vies worden, dan kun je ‘m volgens een officiële Apple Support-pagina schoonmaken met afwasmiddel en water.

Wel hebben we een disclaimer: verwacht geen wonderen. Voor vlekjes van vloeistoffen of een ongecontroleerde niespartij heb je aan het poetsdoekje niet genoeg. In dat geval is het ook voor dit doekje nodig om een 70% isopropyl­alcohol-oplossing uit de kast te halen. Het doekje kan daar overigens goed tegen, zoals zelfs officieel in het bijgevoegde kaartje wordt aangegeven. Gelukkig maar.

Apple-poetsdoekje review: conclusie

Apple weet zelfs van een poetsdoekje iets premiums te maken. Of het de flinke meerprijs waard is, is aan jou.

Pluspunten

  • Erg zacht.
  • Stevig materiaal.
  • Gemakkelijk te wassen.

Minpunten

  • Poetst wat stroef.