Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

App-review: Egg Car – Don't drop the egg!

Auteur: Terry Stooker
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Egg Car is er weer eentje: zo’n van opzet simpel spelletje dat stiekem ontzettend uitdagend en verslavend is. Het doel is om met een auto een ei zo ver mogelijk over een weg te vervoeren. Dat klinkt misschien als een eitje, maar we hebben het over een gigantisch ei (of een heel kleine auto) dat op het dak van de wagen gevaarlijk heen en weer stuitert en rolt. Valt het ei op de grond, dan breekt het en moet je weer vanaf 0 beginnen. En dat gebeurt nogal eens, want de weg is niet bepaald vlak. Je rijdt over steile heuvels en gaat door diepe dalen, waarbij een foutje snel gemaakt is.

Egg Car

Besturing Egg Car spreekt voor zich

Met pijltjes beweeg je de auto naar voren of naar achteren. Houd je een pijltje langer ingedrukt dan gaat de auto steeds sneller. Goed om meters te maken, maar als je niet voorzichtig bent heb je al gauw weer een asfaltomelet gemaakt.

Je begint met één type auto en met elke 25 meter die je aflegt speel je andere voertuigen vrij. Zo is de eerste auto die je vrijspeelt een vrachtwagen met een wat ruimere laadbak waarin het ei heen en weer kan rollen en waarmee je meer kans hebt om het ei weer op te vangen als het de lucht in is geschoten bij een te hard genomen heuveltje. Een ander is de raceauto waar het ei comfortabel achterin blijft liggen, maar des te sneller over de neus van de auto vliegt. Daarnaast kun je nog veel meer voertuigen aanschaffen met de muntjes die je onderweg verzamelt.

Perfect in balans


kooptip

Egg Car heeft de perfecte verhouding tussen uitdaging en beloning. Elk metertje dat je verder komt vraagt om nog een poging, zeker als je bijna op het punt bent waarop je een nieuw voertuig ontgrendelt. Bovendien kent de game geen in-app-aankopen, alleen als je de reclame – die niet storend is – uit wilt schakelen. Hoe ver kom jij met je ei?

Egg Car is gratis te downloaden in de App Store.

Pluspunten

Minpunten