Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Anker Soundcore Flare+

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
Anker Soundcoure Flare+


Lees verder na de advertentie

Wat verwacht je van een goede bluetooth-speaker? Helemaal bovenaan staan bij ons het geluid en de accuduur, het formaat volgt al snel op de derde plaats. Maar daarna houdt het wel een beetje op. Waterdichtheid? Stereo-paren maken? Dubbelfunctie als powerbank? Lichteffecten zodat je er een mobiele disco van maakt? Deze functies bungelen allemaal ergens onder aan ons wensenlijstje, maar dat heeft Anker niet weerhouden om ze gewoon allemaal in zijn Anker Soundcore Flare+-speaker te bouwen.

Anker Soundcore Flare+

Qua ontwerp doet de Flare+ denken aan de slimme speakers van bijvoorbeeld Amazon en Google, met daarbij een vleugje HomePod van Apple. Hij is 18 cm hoog en heeft aan de onderkant een diameter van 10,5 cm. Je kunt hem dus gemakkelijk meenemen, iets wat nog eens benadrukt wordt door een draagriempje aan de bovenkant. Verbinding maken met je iPhone, iPad of Mac is zo gebeurd. Je zet de Soundcore Flare+ aan, drukt op het bluetooth-knopje en selecteert de speaker in de bluetooth-instellingen van je apparaat.

[product anker-soundcore-flare open]

Klein maar krachtig

Gezien het formaat is het geluid van de Flare+ uitstekend. Door het 360-graden-ontwerp vliegen de geluidsgolven alle kanten op; je kunt er prima een kleine kamer mee vullen. Er is een duidelijk waarneembare bas (wanneer je de optionele ‘BassUp’-modus inschakelt tenminste), en ook de midden- en hoge tonen komen prima uit de verf. Alleen wanneer we het geluid heel hard zetten, begint de speaker een klein beetje te oversturen. Wat we als erg positief hebben ervaren, is dat de speaker ook heel zacht kan. Waar veel andere bluetooth-speakers ook in de laagste volume-instelling van iOS nog vrij luidruchtig zijn, is de Soundcore ook echt rustig. De aangegeven twintig uur accutijd haalt de speaker in onze test net niet helemaal, maar het blijft een aardige prestatie. Opladen gaat daarentegen vrij traag.

De geinige functies


kooptip

Tot zover de basisfuncties, nu alle extraatjes. Zoals gezegd is de Flare+ helemaal waterdicht, volgens de IPX7-specificatie. Onder water naar muziek luisteren klinkt nooit echt goed, maar het is wel een geruststelling dat je tijdens een feestje niet continu op rondvliegende biertjes hoeft te letten. Over feestjes gesproken, de Flare+ kan zelfs een disco worden. In de voet van de speaker zitten ledjes die op de maat van de muziek oplichten, in verschillende kleuren. Met behulp van de Soundcore-app maak je zelfs eigen lichtpatronen aan. Ook maak je in de app stereoparen van meerdere Flares voor een nog betere geluidservaring.

Wat ons betreft is de Anker Soundcore Flare+ een van de best uitgeruste bluetooth-speakers met een hoop geinige functies. Aanrader.

Deze review komt uit iCreate 106:

Pluspunten

  • Fijn 360-graden-geluid
  • Waterdicht
  • Ledjes!

Minpunten

  • Beloofde accuduur wordt niet helemaal waargemaakt
  • Opladen gaat traag