Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

AirVisual: een frisse blik op de luchtkwaliteit

Auteur: Sven Lamers
0 reacties

Altijd willen weten hoe goed de luchtkwaliteit bij jou in de buurt is? Dan is de app AirVisual voor de iPhone en iPad de moeite waard.

Lees verder na de advertentie

Luchtkwaliteit checken op je iPhone

Bij de gedachte aan smog en slechte luchtkwaliteit flitsen er waarschijnlijk beelden van metropolen als Shanghai of Bangkok door je hoofd, maar verrassing: ook in Nederland is de lucht lang niet altijd zo schoon als je denkt. Hier komt AirVisual van IQAir om de hoek kijken – je eigen, moderne­­­ versie van de kanarie in de kolenmijn, die de onzichtbare kwaliteit van onze lucht meetbaar­­­ maakt.

Dankzij een wereldwijd netwerk van meetstations­­ biedt AirVisual direct inzicht in de luchtkwaliteit, zowel in de stad als op het platteland. Deze app maakt de abstracte­­­­ wereld van fijnstof, koolmonoxide en stikstofdioxide­­­ inzichtelijk door een eenvoudige­­­ kleurcodering:­­­ van groen voor schone lucht tot donkerbruin voor een luchtkwaliteit­­­ waarbij je liever binnenblijft.

Boordevol informatie

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Voor wie last heeft van astma of allergieën,­­­ kan AirVisual een ware uitkomst zijn. De app geeft niet alleen de huidige stand van zaken weer, maar ook voorspellingen, gezondheidsadviezen­­­ en historische data over de luchtkwaliteit. Bovendien kan de app je waarschuwen voor naderende luchtvervuiling­­, bijvoorbeeld door bosbranden.­­ Het is echter belangrijk om te weten dat AirVisual de gegevens van meetstations gebruikt. Hierdoor­­­ kan de dekking in minder dichtbevolkte­­­ gebieden, zoals Drenthe en Overijssel, wat te wensen overlaten.

apps_frisselucht

Al met al biedt AirVisual een helder beeld van een vaak vergeten onderwerp: de lucht om ons heen. Zonder al te veel poespas of jargon maakt deze app de invloed van onze omgeving op onze gezondheid zichtbaar. Een waardevol instrument dus, voor iedereen die de luchtkwaliteit in zijn of haar omgeving serieus neemt, en dankzij je iPhone altijd bij de hand.

Pluspunten

  • Werkt gemakkelijk
  • gegevens nauwkeurig

Minpunten

  • Design had mooier kunnen zijn