Terug naar Eerste indruk AirTag: we willen hem niet kwijt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Eerste indruk AirTag: we willen hem niet kwijt

Door Sven Lamers29 april 2021 11:253 min. leestijd4

Eindelijk heeft Apple de AirTag gelanceerd. Deze kleine buttons maak je aan willekeurige voorwerpen vast die je vervolgens kunt traceren via de Zoek mijn-app van Apple. Je sleutels, je rugzak, je fiets, eventueel zelfs je huisdier – je raakt er niets meer mee kwijt. Wij hebben al een AirTag in huis en dit is onze eerste indruk.

Wat is er opvallend aan de AirTag?

Een AirTag instellen is enorm eenvoudig en doet denken aan de AirPods. Zodra je batterijsticker uit de AirTag hebt gehaald en een ontgrendelde iPhone of iPad in de buurt is, verschijnt automatisch het menu voor het verbinden. Dit wordt begeleid door geinige geluidseffecten van de AirTag. Hierbij geef je de AirTag een naam of kies je een van de vooraf bepaalde namen van Apple. Deze geven je overigens ook ideeën waar je de AirTag zoal aan kunt vastmaken. Overigens, de batterij is een standaard knoopcelbatterij (CR2032) die je zelf kunt vervangen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook opvallend: de accessoires die nu al beschikbaar zijn. Apple zelf maakt al sleutelhangers en zogeheten loops (voor handtassen en koffers bijvoorbeeld) in verschillende kleuren. Er zullen ongetwijfeld veel andere fabrikanten volgen die de AirTags geschikt maken voor de gekste toepassingen. Er is bijvoorbeeld al een AirTag-halsband voor honden beschikbaar.

Wat is er goed aan de AirTag?

Nou, hij werkt gewoon uitstekend! Eenmaal geconfigureerd wordt de locatie altijd nauwkeurig weergegeven op het tabblad ‘Objecten’ in de Zoek mijn-app van Apple. De AirTag heeft zelf noch gps noch mobiel internet, dus hoe kan die zijn de locatie bijhouden? Hiervoor gebruikt hij alle iPhones in de buurt. Elke iPhone ter wereld die in de buurt is van je AirTag pikt het signaal op en stuurt het naar het Zoek mijn-netwerk van Apple. Uiteraard onder behoud van privacy voor alle betrokken partijen. Alleen jij krijgt de locatie van je AirTag te zien. Apple en de andere iPhones hebben geen toegang tot die gegevens.

Over privacy gesproken: je kunt een AirTag niet gebruiken om stiekem de locatie van iemand anders bij te houden. Is een AirTag drie dagen buiten het bereik van jouw iPhone, maar is hij wel in beweging? Dan maakt hij een geluid. Is er iemand in de buurt, dan kan de AirTag worden uitgelezen met een iPhone of Android-telefoon en eventueel worden gedeactiveerd.

AirTag sleutelhanger

Wat kan er beter?

Dat is nog iets te vroeg om te zeggen in deze eerste indruk van de AirTag. Vooralsnog lijkt de AirTag perfect te werken. Eventueel zou Apple nog meer opties voor ‘customizatie’ kunnen toevoegen. Op dit moment kun je een AirTag die je bij Apple koopt laten graveren met vier letters of emoji. Nog leuker zou het volgens ons zijn om de AirTags ook in verschillende kleuren aan te bieden. Nu hebben de AirTags altijd een witte voorkant (met de inscriptie) en een stalen achterkant met Apple-logo.

AirTag eerste indruk: onze conclusie tot dusver

De AirTag doet ons enorm denken aan de AirPods van Apple. Het is een Apple-product dat eigenlijk niet zo veel kan, maar wat het doet, doet het dan wel in perfectie. We zijn vooral benieuwd naar al die andere toepassingen die andere fabrikanten voor de AirTags zullen verzinnen.

Wanneer kun je hem kopen?

De AirTags zijn sinds 23 april in de voorverkoop en liggen vanaf morgen (30 april) in de winkels. Je kunt de AirTags per stuk kopen, of in een voordeelverpakking met vier stuks. Dit zijn de AirTags prijzen zoals Apple ze hanteert; betaal dus zeker niet meer dan dat:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Volgende review
App van de maand: Ink
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirTags
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Roní
Lezer
Roní

Kleuren? Je steekt de AirTag toch altijd in een houder waarvan je alle kleuren kan kiezen. Bij AliExpress hebben ze zelfs al “beschermfolies” !

Peter van Minnen
Lezer
Peter van Minnen

Helaas alleen iPhone 11 en 12

Caroline Van der Mensbrugghe
Lezer
Caroline Van der Mensbrugghe

Mijn man heeft 1 besteld maar heeft iPhone 7+ : zal deze dan niet werken ?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Jawel hoor! Wel even updaten naar iOS 14.5. Bij de iPhone 11 en 12 is er een extra functie en werkt ie nóg preciezer: Nauwkeurig Zoeken. Dan zie je niet alleen dat je tag in de huiskamer ligt, maar zo ongeveer onder welk kussentje op de bank. Dat is het verschil.