Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Adonit PhotoGrip Qi

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Adonit PhotoGrip Qi


Lees verder na de advertentie

We kunnen niet vaak genoeg herhalen wat voor een goede camera de iPhone heeft – vooral de XS (Max) en XR doen nauwelijks meer onder voor een spiegelreflex. De foto-kwaliteit is dan wel uitstekend, maar dat wil niet zeggen dat het fotograferen an sich ook zo fantastisch werkt. De Adonit PhotoGrip Qi brengt daar verandering in.

Adonit PhotoGrip Qi als oplader

Officieel werkt de PhotoGrip Qi met de iPhone 8, 8 Plus, X, XR, XS en XS Max – alle iPhones dus die het draadloos opladen ondersteunen. Dit is namelijk het eerste trucje van de houder. Plaats je je iPhone tussen de twee beugels, dan activeer je met een klik de draadloze Qi-oplaadfunctie. Een accu van 3000 mAh zorgt ervoor dat je zelfs met een XS Max dubbel zo lang foto’s en video’s kunt maken. In principe past de PhotoGrip ook op oudere iPhones (zelfs de SE), alleen heeft het draadloos opladen dan geen effect.

[product adonit-photogrip-qi open]

En voor fotografie

Het tweede trucje: door de vorm van de houder ligt je iPhone voortaan in de hand als een echte spiegelreflex. De PhotoGrip Qi heeft zelfs een fysieke ontspanknop (via bluetooth), zodat het nog gemakkelijker wordt om foto’s te maken. Het moeilijkste van het koppelingsproces is nog het batterijvakje (knoopcel) van de ontspanknop open te krijgen. De ontspanknop kun je overigens uit de behuizing halen en gebruiken als afstandsbediening voor foto’s. Ten slotte heeft de PhotoGrip een schroefgat waarmee je elk statief met je iPhone kunt gebruiken. In de doos zit zelfs nog een mini-statiefje.


kooptip

Ben je serieus over je ‘iPhoneography’, dan is de Adonit PhotoGrip Qi een echte aanwinst. Hij is gemakkelijk in gebruik en maakt waar wat-ie belooft.

Deze review komt uit iCreate 107:

Pluspunten

Minpunten