Terug naar 7 tips voor Neko Atsume
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

7 tips voor Neko Atsume

Door Laura Grootaarts21 december 2015 10:333 min. leestijd0

In het echte leven doe ik mijn best om katten uit mijn tuin te weren, maar in Neko Atsume probeer ik ze juist mijn tuin in te krijgen. Neko Atsume is Japans voor katten verzamelen en dat is dus ook alles wat je in deze gratis game doet. Je hebt een tuintje, daarin zet je een bakje kattenvoer en een hoop kattenspeeltjes waarmee je katten je tuin in lokt. Het lijkt wat dat betreft op de game Viva Piñata. Zijn de katten volgevreten en klaar met spelen? Dan laten ze zilveren en gouden visjes voor je achter, waarmee je weer meer speeltjes en voer kunt kopen, om nog meer kattensoorten te verzamelen.

Neko Atsume

Het klinkt onbenullig en dat is het ook. Je kunt niet eens minigames spelen met de katers, ze zitten alleen maar wat te chillen en je kunt foto’s van ze maken. Dat is alles, maar voordat je het weet check je ieder uur of er een bijzondere kat in de tuin is geweest.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tip 1: Zorg ervoor dat er altijd eten is

Geen kattenvoer in je tuin? Dan zijn de katten in geen velden of wegen te bekennen, hoeveel bolletjes wol of luxe krabpalen er ook voor ze klaarstaan. Zorg er dus voor dat er altijd een bakje eten voor ze klaarstaat.

Tip 2: Koop het beste kattenvoer

Je kunt natuurlijk een pak standaard droge brokjes neerzetten voor je katten, dat is het goedkoopst. Maar investeer eens in bijvoorbeeld een bordje sashimi. Daar komen apartere katten op af, en ze zijn je ook dankbaarder. Ze laten als dank meer zilveren en gouden visjes voor je achter, of soms zelfs een dode muis die ze ooit gevangen hebben.

Tip 3: Ga direct sparen voor een uitbreiding van je tuin

De verleiding is groot om direct allerlei kekke kattenspeeltjes te kopen. Doe dat toch maar even niet. Beperk je in het begin tot de goedkopere speeltjes en spaar door voor een grotere tuin. In een grotere tuin passen meer katten, en die laten per saldo maar visjes achter en dat is wat je wilt.

Tip 4: Koop het bordkartonnen huis

Katten en kartonnen dozen zijn altijd een gouden combinatie, ook in games. Op het bordkartonnen huis komt de bijzondere kat Ms. Fortune af, en die laat na haar vertrek altijd bizar veel visjes achter. Dat schiet tenminste op.

neko-atsume-ms-fortune

Tip 5: Voer dagelijks het wachtwoord in

Tik linksboven op  het kattenpootje, kies voor ‘News’ en tik op het dagelijkse wachtwoord om het in te voeren. Dat is altijd goed voor een paar extra vissen. Heb je het wachtwoord vijf keer ingevuld, dan krijg je bovendien nog een extra goodie, bijvoorbeeld een blikje voer.

Tip 6: Laat Tubbs zijn bak leegeten.

Met Tubbs heb ik een haat-liefdeverhouding. Hij is nog vadsiger dan Garfield en eet in no-time al het voer in de tuin op, waarna ook alle andere katten verdwijnen. Maar pak het lege bakje niet onder zijn neus vandaan, want dan neemt Tubbs de benen. Als je hem nog even rustig laat liggen, beloont hij je met een grote hoeveelheid visjes.

Neko Atsume Tubbs

Tip 7: Speel Neko Atsume in het Japans

Neko Atsume was tot voor kort alleen in het Japans te spelen, inmiddels is er ook een Engelse vertaling. Wil je het spel tóch in het Japans spelen? Dat kan! Tik linksboven op het kattenpootje en open de settings: hier kun je van taal wisselen.

Neko Atsume in het Japans

Neko Atsume is gratis te downloaden in de App Store. De game bevat in app-aankopen, maar is prima en vlot te spelen zonder ook maar een cent uit te geven.

Plus
  • Heel verslavend (je wilt álle katten hebben)
  • Ziet er schattig uit
Min
  • Heel verslavend
  • Als je uitlegt waarom dit spel zo gaaf is denken mensen dat je niet in orde bent
  • Boze mensen die door jou óók verslaafd zijn geraakt
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar