Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zorgverzekering betaalt je Apple Watch

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Watch waterdicht


Lees verder na de advertentie

Zorgverzekeringen hebben er een groot belang in dat hun klanten zo gezond mogelijk leven. Ze kunnen zo veel geld kunnen besparen. In Duitsland betalen ze vaak al mee aan de kosten van de sportschool, yoga-cursussen en andere activiteiten die bevorderlijk zijn voor de gezondheid. De Duitse zorgverzekering AOK Nordost gaat nu een stapje verder en betaalt een deel van de aanschafprijs van een fitness-tracker, zoals de Apple Watch of Fitbit.

Apple Watch goedkoper

Om de twee jaar mogen klanten van deze zorgverzekering een nieuwe Apple Watch (of iets vergelijkbaars) kopen en krijgen ze 50 procent van het aankoopbedrag terug, tot maximaal 50 euro. Dat geldt voor alle fitness-trackers die je polsslag meten, stappen tellen of op een andere manier bewegingen bijhouden. De AOK geeft aan deze gegevens niet in te willen zien, ze vertrouwen erop dat hun klanten de fitness-tracker gebruiken voor een gezonde(re) levensstijl.

Een tweede zorgverzekeraar in Duitsland heeft al aangegeven dat ze  soortgelijke plannen hebben. Mocht het in Duitsland een groot succes worden, is het mogelijk dat ook Nederlandse verzekeraars met een aanschafvergoeding voor de Apple Watch komen. Al zijn de verzekeraars in ons land veel behoudender dan de Duitse collega’s.

Keerzijde van de medaille

Het is mooi om een Apple Watch of andere fitness-tracker goedkoper te krijgen, maar er is ook een keerzijde van de medaille. De Duitse zorgverzekeraar beweert nu weliswaar nog dat ze geen interesse hebben in de verzamelde gegevens van de Apple Watch, maar dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen. Verzekeraars zouden bij gesubsidierde aanschaf inzage kunnen gaan eisen. En wat als dan blijkt dat je niet genoeg beweegt? Gaat dan je premie omhoog? Dan is die 50 euro snel terugverdiend.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt