Terug naar Zorgverzekering betaalt je Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zorgverzekering betaalt je Apple Watch

Door Sven Lamers6 augustus 2015 12:322 min. leestijd0

Zorgverzekeringen hebben er een groot belang in dat hun klanten zo gezond mogelijk leven. Ze kunnen zo veel geld kunnen besparen. In Duitsland betalen ze vaak al mee aan de kosten van de sportschool, yoga-cursussen en andere activiteiten die bevorderlijk zijn voor de gezondheid. De Duitse zorgverzekering AOK Nordost gaat nu een stapje verder en betaalt een deel van de aanschafprijs van een fitness-tracker, zoals de Apple Watch of Fitbit.

Apple Watch goedkoper

Om de twee jaar mogen klanten van deze zorgverzekering een nieuwe Apple Watch (of iets vergelijkbaars) kopen en krijgen ze 50 procent van het aankoopbedrag terug, tot maximaal 50 euro. Dat geldt voor alle fitness-trackers die je polsslag meten, stappen tellen of op een andere manier bewegingen bijhouden. De AOK geeft aan deze gegevens niet in te willen zien, ze vertrouwen erop dat hun klanten de fitness-tracker gebruiken voor een gezonde(re) levensstijl.

Een tweede zorgverzekeraar in Duitsland heeft al aangegeven dat ze  soortgelijke plannen hebben. Mocht het in Duitsland een groot succes worden, is het mogelijk dat ook Nederlandse verzekeraars met een aanschafvergoeding voor de Apple Watch komen. Al zijn de verzekeraars in ons land veel behoudender dan de Duitse collega’s.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Keerzijde van de medaille

Het is mooi om een Apple Watch of andere fitness-tracker goedkoper te krijgen, maar er is ook een keerzijde van de medaille. De Duitse zorgverzekeraar beweert nu weliswaar nog dat ze geen interesse hebben in de verzamelde gegevens van de Apple Watch, maar dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen. Verzekeraars zouden bij gesubsidierde aanschaf inzage kunnen gaan eisen. En wat als dan blijkt dat je niet genoeg beweegt? Gaat dan je premie omhoog? Dan is die 50 euro snel terugverdiend.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar