Terug naar YouTube test incognito-modus die je gênante zoekopdrachten verbergt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

YouTube test incognito-modus die je gênante zoekopdrachten verbergt

Door Koen van Ekeren16 mei 2018 11:502 min. leestijd0

Veel iPhone-gebruikers maken in Safari (of Chrome) gebruik van de privémodus, zodat je kunt browsen zonder dat je ‘sporen’ achterlaat in bijvoorbeeld de geschiedenis of cookies. Zo’n functie komt er waarschijnlijk ook voor YouTube, zo ontdekte Android Police. In de Android-app van YouTube experimenteert Google met een incognito-modus.

YouTube Logo 2017

YouTube incognito

Op dit moment resulteert het bekijken van een YouTube-video in een achtervolging van het aanbevelingsalgoritme van YouTube. Dat kan handig zijn, maar het kan ook voor gênante situaties zorgen als je een keer op een gekke video klikt, of je je stiekeme liefde voor die ene guilty pleasure liever geheim had gehouden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een incognito-modus is dan een uitkomst en Google probeert deze functie bij verschillende YouTube-gebruikers uit. De functie gaat schuil achter de Account-knop rechtsboven, die je gebruikt om bijvoorbeeld van account te wisselen, of naar je eigen kanaal te gaan. Hier is bij enkele Android-gebruikers de functie ‘Turn on Incognito’ toegevoegd.

Niet helemaal privé

Ga je op YouTube incognito, blijf je ingelogd op je account, terwijl YouTube je bekeken video’s niet opslaat in de geschiedenis en de video’s niet gebruikt voor het aanbevelingsalgoritme. Maar zoals dat ook geldt voor bijvoorbeeld de privémodus van Safari: helemaal privé is de functie niet. Voor je werkgever of internetprovider is het nog altijd mogelijk om te zien wat je hebt bekeken.

Zo ziet de incognito-modus er op een Android-apparaat uit:

youtube incognito

youtube incognito

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar