Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Elon Musk bevestigt: tweets plaatsen op X gaat geld kosten

Auteur: Ward Edema
0 reacties
X betaald

X (voorheen Twitter) gaat binnenkort geld vragen als je een tweet wilt plaatsen, aldus Elon Musk. Maar niet iedereen hoeft te betalen …

Lees verder na de advertentie

Tweets op X gaan geld kosten

Even was het in het nieuws stil over Elon Musk en X – maar daar is deze week weer verandering in gekomen. X Daily News, een X-account dat de laatste ontwikkelingen rondom de website op de voet volgt, ontdekte in de code van de site namelijk een paar opvallende regels. Hierin wordt genoemd dat gebruikers op de site binnenkort moeten betalen om tweets te plaatsen, op andere tweets te reageren, posts een hartje te geven, en om bladwijzers toe te voegen.

Dat klinkt als een 1 april-grap – ware het niet dat we die dag al twee weken achter ons hebben, en dat X-eigenaar Elon Musk het nieuws heeft bevestigd via een tweet:

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Jaarlijks bedrag

Volgens X Daily News wordt er in de code van X gesproken van een ‘kleine jaarlijkse vergoeding’ voor nieuwe accounts. Oftewel: als je een nieuw account maakt op X, dan moet je direct en ook de jaren erna betalen om daadwerkelijk te kunnen tweeten. Hoe hoog het bedrag is, is nog niet bekend, al is de kans groot dat het maar om 1 dollar gaat. Dat is namelijk ook het bedrag wat al gevraagd werd in Australië (omgerekend vanaf Australische dollars), waar de vergoeding voor nieuwe accounts al werd getest.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Overigens lijkt er ook nog een gratis optie in stand te blijven – mits je veel geduld hebt. Volgens Musk kun je namelijk ook drie maanden wachten na het maken van een nieuw X-account. Daarna kun je naar hartenlust op je iPhone zitten tweeten zónder te betalen, mits Musk niet tussendoor weer van gedachten verandert.