Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WhatsApp heeft eindelijk een échte Mac-app (en hier vind je ‘m)

Auteur: Ward Edema
1 reacties
WhatsApp Mac

WhatsApp is eindelijk uit voor de Mac. In tegenstelling tot voorheen gaat het om een volwaardige app, en dat maakt een groter verschil dan je denkt.

Lees verder na de advertentie

WhatsApp op Mac

Als je een Mac-gebruiker bent, dan is de bovenstaande kop waarschijnlijk enigszins verwarrend. Want was er niet al langer een versie van WhatsApp voor de Mac? Jazeker, maar die had wel de nodige beperkingen. Want eigenlijk was het helemaal geen app, maar eerder een vermomde website.

WhatsApp voor de Mac was namelijk opgebouwd op basis van WhatsApp Web. Dit werkte in principe prima, maar veel functies die je van WhatsApp op je iPhone gewend bent ontbraken hier daardoor. Bovendien waren de prestaties van de app niet optimaal, en werkten notificaties niet zo soepel als je zou willen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nu de échte WhatsApp

Nu komt daar dus verandering in. Sterker nog, WhatsApp is nu een universele app. Dat wil zeggen dat de versie die je al op je iPhone hebt, nu ook op de Mac te installeren is. Je downloadt de app daardoor gewoon via de App Store.

WhatsApp Mac-app

Met de nieuwe versie heb je dezelfde WhatsApp-functies als op je iPhone. Denk daarbij aan (video)bellen, peilingen, stickers, gifjes, het instellen van je status en nog veel meer. Het instellen gaat via je iPhone, maar daarna hoeft deze niet verbonden te blijven om de app te laten werken.

En de iPad?

Dan blijft er nog één apparaat over waar we WhatsApp echt op missen: de iPad. Maar daar komt ook verandering in. WhatsApp wordt al getest op Apple’s tablet, en komt waarschijnlijk binnen een paar maanden al uit. Ook dan gaat het om exact dezelfde versie als op de Mac en iPhone. Wil je het direct weten als de iPad-versie uit is? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!