Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Google richt zich op iPhone-gebruikers: Android Wear heet nu Wear OS

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Wear OS by Google


Lees verder na de advertentie

Google’s Android Wear heeft een nieuwe naam gekregen: Wear OS by Google. Google wil hiermee het misverstand uit de wereld helpen dat hun besturingssysteem voor smartwatches alleen maar samenwerkt met Android-telefoons. Bij de nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo.

Wear OS by Google is voor iedereen

Dennis Troper, directeur productmanagement bij Google bevestigde de nieuwe naam in een blog. Hij vermeldde daarbij dat de nieuwe naam ‘de technologie, visie en – het belangrijkst van alles – de gebruikers van de horloges reflecteert’. Wear OS klinkt natuurlijk als watchOS, het besturingssysteem van de Apple Watch. En iPhone-gebruikers vormen een groep die Google met Wear OS beter probeert te bereiken.

Ook voor iPhone-gebruikers

Android benadrukt dat er sinds de introductie van Android Wear in 2014 al vijftig horloges zijn gemaakt met het besturingssysteem, en dat ook mensen met een iPhone zulke horloges dragen. Sterker nog: in 2017 gebruikte één op de drie nieuwe Android Watch-gebruikers het horloge in combinatie met een iPhone. Als iPhone-gebruiker gebruiker kun je geen gebruik maken van álle mogelijkheden van Wear OS, maar wel van een belangrijk deel daarvan.

Mocht je een Android-smartwatch hebben, dan zie je de nieuwe naam ergens in de komende weken op je telefoon en horloge verschijnen. De Wear OS-app zal ook een kleine metamorfose ondergaan: de app zal er frisser uit gaan zien, met een witte achtergrond en ronde kaarten.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt