Terug naar Google richt zich op iPhone-gebruikers: Android Wear heet nu Wear OS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google richt zich op iPhone-gebruikers: Android Wear heet nu Wear OS

Door Laura Grootaarts16 maart 2018 09:262 min. leestijd0

Google’s Android Wear heeft een nieuwe naam gekregen: Wear OS by Google. Google wil hiermee het misverstand uit de wereld helpen dat hun besturingssysteem voor smartwatches alleen maar samenwerkt met Android-telefoons. Bij de nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo.

Wear OS by Google

Wear OS by Google is voor iedereen

Dennis Troper, directeur productmanagement bij Google bevestigde de nieuwe naam in een blog. Hij vermeldde daarbij dat de nieuwe naam ‘de technologie, visie en – het belangrijkst van alles – de gebruikers van de horloges reflecteert’. Wear OS klinkt natuurlijk als watchOS, het besturingssysteem van de Apple Watch. En iPhone-gebruikers vormen een groep die Google met Wear OS beter probeert te bereiken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook voor iPhone-gebruikers

Android benadrukt dat er sinds de introductie van Android Wear in 2014 al vijftig horloges zijn gemaakt met het besturingssysteem, en dat ook mensen met een iPhone zulke horloges dragen. Sterker nog: in 2017 gebruikte één op de drie nieuwe Android Watch-gebruikers het horloge in combinatie met een iPhone. Als iPhone-gebruiker gebruiker kun je geen gebruik maken van álle mogelijkheden van Wear OS, maar wel van een belangrijk deel daarvan.

Mocht je een Android-smartwatch hebben, dan zie je de nieuwe naam ergens in de komende weken op je telefoon en horloge verschijnen. De Wear OS-app zal ook een kleine metamorfose ondergaan: de app zal er frisser uit gaan zien, met een witte achtergrond en ronde kaarten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar