Terug naar Wat zijn de verschillen tussen een tweedehands en een refurbished iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat zijn de verschillen tussen een tweedehands en een refurbished iPhone?

Door Redactie iCreate13 oktober 2020 10:523 min. leestijd

Het zal je vast niet ontgaan zijn, een refurbished iPhone is op dit moment populairder dan ooit. Steeds meer mensen kiezen voor de refurbished variant van het toestel. De gereviseerde iPhones zijn een stuk goedkoper ten opzichte van nieuwe Apple iPhones en ook nog eens beter voor het milieu. Het prijsverschil kan zelfs oplopen tot wel 50 procent ten opzichte van een nieuwe iPhone. Daarnaast is elk type iPhone wel refurbished of tweedehands te verkrijgen. Denk hierbij aan een refurbished iPhone 8 Plus of de tweedehands iPhone X. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een tweedehands- en een refurbished iPhone. Om verwarring te voorkomen gaan we in dit artikel dieper in op de belangrijkste verschillen tussen beide varianten.

Een groot verschil in kwaliteit

Het grootste verschil tussen een tweedehands en een refurbished iPhone is de kwaliteit die geleverd wordt. Een iPhone refurbished wordt vaak uitgebreid gecontroleerd door reparatie-specialisten. Hierbij kijken ze naar eventuele beschadigingen en defecte onderdelen. Deze onderdelen worden direct vervangen voor nieuwe onderdelen als ze gevonden worden. Zo ben je altijd verzekerd van kwaliteit. Koop je dus een iPhone Xs Max refurbished, dan weet je zeker dat je dat je het toestel goed getest is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij een tweedehandse iPhone die bijvoorbeeld via Marktplaats.nl wordt verkocht, ben je nooit zeker van een goede kwaliteit. De Apple iPhone kan er van de buitenkant goed uitzien, maar technisch in een verkeerde staat verkeren. Je kunt altijd voor verassingen komen te staan en meestal is dit te laat.

Een groot verschil in garantie

Een ander groot verschil is de garantietermijn. Een aanbieder via marktplatformen zoals Markplaats, zal nooit garantie willen bieden voor zijn tweedehandse iPhone. Mocht er iets niet werken of verkeerd zijn aan het toestel, dan kun je bij niemand terecht. Jij staat namelijk zelf garant voor wat je koopt via deze online marktplatformen. Bij een refurbished iPhone krijg je vaak twee jaar garantie, zelfs op de accu. Lees voor de zekerheid wel altijd de garantievoorwaarden van een bedrijf. Dit kost je maar enkele minuten, maar kan je een hoop verwarring besparen.

De meegeleverde accessoires

Bij het kopen van een refurbished iPhone ben je altijd gegarandeerd dat de accessoires die meegeleverd worden van goede kwaliteit zijn en gewoon werken. Zelfs op de accessoires wordt vaak door verschillende refurbished iPhone aanbieders een garantietermijn aangeboden van minimaal een jaar.

Bij het kopen van een tweedehands iPhone krijg je vaak geen accessoires geleverd. Met geluk krijg je er een oplader bij, maar dat was het ook wel. Let dus altijd goed op de advertentie en lees deze aandachtig door. Zo weet je zeker welke accessoires je erbij krijgt.

Wil je toch een tweedehands iPhone kopen? Doe dit dan bij een erkende webshop. Zo weet je zeker dat je kwaliteit geleverd krijgt in combinatie met een lange garantietermijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden