Terug naar Wat kun je met Thunderbolt?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat kun je met Thunderbolt?

Door Redactie iCreate18 juli 2011 14:532 min. leestijd0

Momenteel schrijven we veel over de Macs die in aantocht zijn en dat ze allemaal uitgerust zullen worden met Thunderbolt. Maar wat kun je nou eigenlijk met Thunderbolt?

Wat is Thunderbolt?
Thunderbolt is een nieuwe I/O-technologie, die werd geïntroduceerd bij de nieuwe MacBook Pro en inmiddels ook op de nieuwste iMac zit. Met deze ‘opvolger van USB 2.0’ kun je externe apparatuur als harde schijven of video-opnameapparatuur in lijn aansluiten. De overdrachtssnelheid is gigantisch en één kabeltje kan ook nog eens meerdere taken tegelijk uitvoeren.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Wat kun je met Thunderbolt?
Thunderbolt is dus bedoeld om randapparatuur aan te sluiten, zoals externe beeldschermen,  externe schijven, opnameapparatuur of zelfs netwerktoepassingen. Maar wat valt er vijf maanden na de introductie van Thunderbolt nou daadwerkelijk aan te sluiten? Op de Apple-website zijn het vooral opslagapparaten, zoals de LaCie Little Big Disk, die met een Thunderbolt-aansluiting zijn uitgerust. Verder is er apparatuur voor video-opname te vinden, zoals de UltraStudio BlackMagic, terwijl Sonnet naast opslagapparatuur ook adapters voor FireWire800 en Gigabit-ethernet aanbiedt. Canon toonde een tijdje geleden interesse in de technologie, maar heeft nog geen camera’s uitgebracht met Thunderbolt aan boord.

Voor wie is Thunderbolt?
Gezien het aanbod van Thunderbolt-apparatuur op dit moment, lijkt Apple zich met deze nieuwe technologie nog voornamelijk te richten op de professionele markt. Zo adverteert Apple met een dubbele Cinema Display-opstelling met behulp van Thunderbolt. Dit was met de oude Mini DisplayPort niet mogelijk, maar welke consument gebruikt er nou twee Cinema Displays? Met de nieuwe Macs op komst, waarbij de Thunderbolt-poort standaard aanwezig zal zijn, is het te hopen dat er ook consumentenproducten met Thunderbolt in de winkels komen. Tot die tijd kunnen we als consument nog prima zonder.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar