Terug naar Waarom wij (niet) naar Apple Music blijven luisteren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom wij (niet) naar Apple Music blijven luisteren

Door Laura Grootaarts29 september 2015 16:094 min. leestijd2

Toen Apple Music drie maanden terug geïntroduceerd werd, beschreven we onze eerste bevindingen met Apple’s muziekstreamingsdienst in iCreate 70. Nu, drie maanden later en pal voordat de gratis proefperiode ten einde komt, is het tijd om de balans op te maken. Blijft de iCreate-redactie ook na 30 september nog geabonneerd op Apple Music of niet?

iTunes

Sven Lamers: ‘Ik wil muziek echt hebben’

‘Om het maar meteen te zeggen: ik ga mijn Apple Music-abonnement niet verlengen. Dat ligt niet aan de kwaliteit van Apple’s dienst, maar vooral aan mijn eigen luistergedrag. Zoals ik eerder al schreef, bestaat mijn muziekbibliotheek uit een zorgvuldig bijgehouden collectie van muziek die ik de laatste 15 jaar heb verzameld. De integratie tussen mijn eigen muziek en Apple Music is erg goed (dankzij iCloud-muziekbibliotheek), maar misschien is die wel té goed. Want al die mooie muziek die ik in Apple Music verzamel, staat ook direct bij mijn eigen muziek. Dat is heel leuk, tot het moment dat ik het Apple Music-abonnement weer opzeg (om wat voor reden dan ook). Dan kunnen al die nummers niet meer worden afgespeeld uiteraard en ben ik de muziek weer kwijt.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Ik ben raar. Ik wil muziek echt hebben. Dat heeft Apple Music me nu geleerd. Dus ga ik terug naar de twee gescheiden werelden: mijn eigen bibliotheek in iTunes en muziek ontdekken en streamen in de gratis variant van Spotify.’

Daan Jeuken: ‘Af en toe een maandje’

‘Ik heb de afgelopen drie maanden heel veel gebruikgemaakt van Apple Music. Ik heb de suggesties van Voor Jou veel beluisterd, maar ben het meest onder de indruk van de genre- en activiteiten-afspeellijsten. Vooral in de zomermaanden heb ik vaak de strand-, vakantie- of bbq-lijsten gedraaid en regelmatig complimenten gehad van bezoek over de lekkere muziek – ook van vrienden met geheel andere muzikale voorkeuren als ik.

Na de vakantie is mijn Apple Music-gebruik echter weer drastisch gedaald. Onderweg naar het werk of huis, ’s avonds thuis en in het weekend – ik grijp toch weer meestal terug naar mijn eigen muziek. Daarom ga ik geen vast abonnement nemen, maar kies ik ervoor om af en toe een maandje Apple Music te nemen. In de kerstvakantie en volgend jaar zomer bijvoorbeeld. Hopelijk ondersteunt Sonos Apple Music dan inmiddels ook.’

Laura Grootaarts: ‘Ik blijf toch bij Spotify’

‘Ik heb een paar maanden naar Apple Music geluisterd maar ik haak af. In het begin heb ik nog alle opties uitgeprobeerd en driftig hartjes uitgedeeld aan mijn favoriete nummers. Maar uiteindelijk ging ik steeds op zoek naar de muziek waar ik via Spotify ook al naar luister. Ik greep ook steeds vaker terug naar Spotify, omdat ik daarmee al tijden afspeellijsten heb samengesteld. Nu kon ik daarmee weer opnieuw beginnen, zonde van al het werk. En ook een belangrijk argument: de financiën. Ik heb een alles-in-1 pakket met tv, internet, telefonie en … Spotify. Daar betaal ik geen cent extra voor. En dat is ook erg fijn.’

Arjan Kropman: ‘Ik mis mijn iPod Classic niet dankzij Apple Music’

De redactie hier heeft een behoorlijk nerd-gehalte, zij kennen alle trucjes van de wereld om muziek te luisteren. Ze staan midden in het leven en kennen muziek vaak al voor het bekend is bij het grote publiek (als het dat ooit wordt). Dat is van invloed op hun ervaringen met Apple Music. Ik ben anders.

Qua muziekkeuze deed ik met de massa mee. Ik had weinig verwachtingen wat Apple Music betreft, maar na drie maanden merk ik dat de dienst me meer muziek heeft laten ervaren. Ik maak gebruik van de playlists die gesuggereerd worden en leer nieuwe (en oude) muziek kennen. Voorheen kocht ik alles wat ik leuk vond, nu kan ik het voor een prijs streamen. Het scheelt me tientallen euro’s per maand.

Enkele maanden geleden sneuvelde mijn iPod Classic. Ik had verwacht dat ik het verlies nooit te boven zou komen. Ik gebruik mijn iPhone nu als music player samen met Apple Music. Was de iPod niet gesneuveld, dan had hij nu onder een laag stof gelegen.

Wil je van Apple Music af?

Wij kunnen ons dus voorstellen dat je na de gratis proefperiode geen gebruik meer wilt maken van Apple Music. Zo voorkom je dat je abonnement op Apple Music automatisch verlengd wordt. Wel fan van Apple’s muziekdienst? Lees dan alles over Apple Music in iCreate 70.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Stijn
Lezer
Stijn

Ik vind het jammer dat hét blad dat juist gaat over Apple toch naar Spotify overloopt. Ik heb Apple Music ook ervaren en ik vind het geweldig, als student gebruik ik elke dag muziek als ik aan het leren ben. Ik heb Spotify ook maanden gebruikt maar om eerlijk te zijn vind ik het een rot programma, als ik ook maar op een andere wifi zit doet Spotify niks meer maar dan ook niks, abonnement kun je niet eens opzeggen, ik heb het door Apple moeten laten blokkeren omdat er geen ´zeg mijn abonnement op´ pagina was. Apple Music word… Lees meer »

Arjan Kropman
Lezer
Arjan Kropman

Dag Stijn, ik vind het ook jammer dat de redactie niet dolenthousiast is, maar ik ben erg blij dat ze eerlijk zijn. We zijn een magazine dat over Apple schrijft, maar het is belangrijk dat we kritisch zijn en blijven, dat verwachten (de meeste) lezers van ons. Als iets werkt, schrijven we dat. Als iets niet werkt, beter kan of als we vinden dat er alternatieven zijn, hoor je dat ook van ons. Ik blijf in ieder geval Apple Music samen met jou wel gebruiken! Arjan Kropman, hoofdredacteur iCreate.